3.0
Score

Format: Streaming(leje/køb) 

Release: 14-09-2020 

Min: 126

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Dark Wates fortæller den rystende og gribende historie om en advokat, der sætter sin karriere og familie på spil for at afsløre en mørk hemmelighed, som skjules af et af verdens største selskaber. Han kæmper for, at retfærdighed skal ske fyldest i et lokalsamfund, som i årtier er blevet udsat for livsfarlige kemikalier.

Filmen:
Endnu en autentisk amerikansk film, denne gang om den kæmpestore forureningsskandale, forårsaget af kemikalie og Teflon producenten “DuPont”. Filmen viser en skræmmende og omfattende affære, men mest skræmmende er det, at den strækker sig helt ind i nutiden. Filmen strækker sin handling fra 1998 til 2015 og følger hele processen, der starter som den lille mand mod systemet, og ender i en kæmpemæssig retssag. Handlingen indeholder med en vis ret, en form for retfærdig harme over langsommeligheden i systemet, og over at gigant producenter langt hen ad vejen kan slippe afsted ulovligheder.

Det er med andre ord en retssags film, egentlig en ganske interessant en af slagsen, men samtidig uden nogen nævneværdig form for dramatik. Det hele kører slag i slag, mens handlingen udvikler sig i en given, forudsigelig retning. Det er en stor fordel at kunne lide disse retssalsdramaer, hvis filmens handling skal tages ordentligt ind, ellers er den måske ret uvæsentlig. Da det er et retssalsdrama er der også let at regne ud hvordan det hele ender, det der er væsentligt for filmen at fortælle, er processen i hele retsforløbet. Den formår fint at vise de menneskelige fortællinger der ligger bag.

Ekstra:
Intet ekstramateriale, da filmen er streamet.

Konklusion:
“Dark waters” er et stykke amerikansk retshistorie uden at gøre det store væsen af sig, filmen er sobert og håndværksmæssigt godt lavet, og er man til retssalsdrama, så sidder den lige i skabet.

Karakter:
Ekstra: -/5
Filmen: 3/5