3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 27-08-2020

Min: 109

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
“Bombshell – Opgørets time” er baseret på den virkelige skandale og fortæller den eksplosive historie om kvinderne, der fik krammet på Roger Aisles. Han var en af mændene bag alle tiders mest magtfulde og kontroversielle mediemastodont, Fox News. Men filmen er i endnu højere grad en opløftende beskrivelse af, hvordan modet vokser i kampen mod overmagten , når tre meget forskellige kvinder beslutter sig for at kæmpe imod ukontrolleret magt og sexchikane.

Filmen:
I centrum af filmen ses tre forskellige kvinder der arbejdede for Fox News, en amerikansk konservativ nyhedsstation, der alle blev en afgørende faktor for tilbagtrædelsen af direktøren Roger Ailes. I periferien spøger også en Donald Trump der var god ven af Ailes, men som i starten af filmen også er på kant med en af kvinderne, Megyn Kelly. Filmen tager udgangspunkt i virkelige hændelser og må også anses som meget anti-Donald Trump og anti-republikansk, men helt uden at være bidsk og det noget af det filmen mangler som helhed, noget bid.

Ellers er det en vedkommende film om sexchikane, magtanvendelse og kvinders manglende rettigheder, altså en handling der er meget oppe i tiden, såvel i Europa som i USA. Det er et væsentligt budskab filmen har og det er selvfølgelig filmens plus, at den er højaktuel. Selve historien er dog “old news” – ikke “fake news” – men dens pointe er et væsentligt indspark i debatten. 

Der er noget ubehageligt over filmen, med den udstilling af hvordan magteliten kan/kunne gøre som den lystede. Der er altid noget frustrerende over den slags magtmisbrug, og det ligger som et tyndt slør hen over filmen. Alligevel er den også en smule harmløs, ikke pga emnet, men i sin skildring af overgrebene er den noget tam. Den går ikke helt i dybden med hvad der er sket, der insinueres blot lidt hist og her, og det piller brodden ud af handlingen.

Ekstra:
Intet ekstramateriale, da filmen er streamet.

Konklusion:
“”Bombshell” er en vigtig film pga sin autentiske handling, og for en gangs skyld er en ærkeamerikansk film ikke kun væsentlig for amerikanerne, emnet er universelt. Til gengæld er der ikke meget bid i handlingen, den fremstiller ikke Roger Ailes som udelukkende usympatisk, hvilket han jo i bund og grund har været. Den skøjter lidt for let hen over selve overgrebene og hvad der er reelt set er sket. 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen: 3/5