4.5
Score

Format: Apple TV plus 

Release: 10-07-2020

Min: 91

Anmeldt af: Keld Mølbæøk

Covertekst:
Krigsfilmen ‘Greyhound’ handler om en kaptajn, der under Anden Verdenskrig står i spidsen for at angribe tyskerne midt på Atlanterhavet. Dramaet er baseret på romanen ‘The Good Shepherd’ af C. S. Forester, og hovedrollen skal portrætteres af Tom Hanks

Filmen:
Apple TV plus var hurtig til at købe filmen da muligheden bød sig, da Carona krisen ramte verden og dermed også film- og biografbranchen. Det kunne næppe have passet meget bedre for Apple manglede en stor titel til deres streaming platform, og så var det perfekt, at man kunne få en stor krigsfilm med selveste Tom Hanks.

Nok om Apple, filmens handling foregår ude midt i Atlanterhavet, hvor kaptajnen Krause, spillet af Tom Hanks skal beskytte en konvoj der skal krydse Atlanten, velvidende at tyskerne venter i dybet med deres ubåde. 

Filmen har to historier i handling, naturligvis den om krigen og dens rædsler og så historien om kaptajn Krause der skal krydse Atlanten for første gang. Krauses mission er bestemt ikke nem og den bliver bestemt ikke nemmere, når man skal kæmpe med følelser og hvad man tror på, trods tab. 

Det kommer sikkert ikke som nogen overraskelse, men Tom Hanks giver virkelig filmen noget ekstra. Jeg tror virkelig ikke man kunne have valgt en bedre til rollen som Krause. Kigger man på hele filmen, må jeg sige at den eneste krigsfilm til havs, der kommer i nærheden af den, er Dasboot, og jeg siger ikke den er bedre. Der findes bedre krigsfilm, men ikke med dette team. 

Greyhound er lavet til det store lærrede og det er man bestemt ikke i tvivl om, for det hele er storslået (husk at se den på TV og ikke mobil). Det er virkelig en film, der giver en oplevelse af at være i krig på det kolde hav. 

Ekstra:
Ikke noget ekstra 

Konklusion:
“Greyhound” måske den bedste krigsfilm der foregår på havet. Med Tom Hanks i rollen som kaptajnen der skal kæmpe slaget mod de tyske ubåde, og en realisme der nærmest får en til at føle kulden fra det kolde hav, så virker filmen ikke kun underholdende, men nærmest også skræmmende. 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen:4.5/5