2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 15-06-2020

Min: 108

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Harley Quinn fortæller den kringlede historie om Gothams ondskabsfulde, selvoptagede skurk, Roman Sionis (Black Mask), og hans fanatiske højre hånd, Zsasz, der udser sig den unge pige Cass som mål. Mens han leder efter hende, støder Harley på Birds of Prey .

Filmen:
En af skurkene fra Gotham City er Harley Quinn, “Jokerens” psykisk ustabile, nu ekskæreste, og det er hende filmen drejer sig om, hun er den gennemgående karakter og fortællerstemmen der guider seeren gennem denne hæsblæsende film. Tempoet er højt og de forudsigelige klichéer står i kø, det er kulørt, det er voldeligt og til tider forvirrende. Handlingen bevæger sig i Gotham Citys underverden, dog uden Batman eller Jokeren, til gengæld har den en sindssyg mafiaboss “Roman Siomi”, der blot er én af mange som er efter “Harley Quinn”.

Hele filmen er én lang klapjagt på “Quinn” der er filmens heltinde, men som samtidig er et ondt menneske der ikke fattes megen sympati for. Filmen gør et forsøg på at skabe noget ekstraordinært, forsøger at skabe en speciel stemning der skal virke dyster, det fungerer dog ikke videre godt. Filmen er uden charme, upåagtet at den filmmæssigt er godt sat sammen. Slutningen går hen og bliver okay fed på sin egen overdrevne måde, men ikke nok til at redde det samlede helhedsindtryk af kedsommelighed.

Ekstra:

  • Birds eye view mode
  • Birds of prey: Birds of a feather – 8.26
  • Romanesque – 4.57
  • A love, skate relationship – 4.29
  • Grime and crime – 10.38
  • Sanity is sooo last season – 7.39
  • Wild nerds – 6.03
  • Gag reel – 2.02

“Birds eye view mode” er filmen med et kommentarspor og ellers er der en del små fine feauretter, der hver især giver et lille indblik bag om filmen, traditionelt og okay.

Konklusion:
“Birds of prey” er et drama fra Gotham Citys underverden, fyldt med hårdtslående actionkvinder. Filmen er godt lavet, desværre er den bare charmeforladt og derfor bliver handlingen heller ikke forløst.

Karakter:
Ekstra: 2.5/5
Filmen: 2.5/5