90.0
Score

For 8-10 år siden var jeg stor fan af diverse af ergonomiske tastatur, men så skiftede jeg over til en Imac og brugte deres standard som ligger tæt på et bærbars tastatur. Nu har jeg så fået mulighed for at teste K860 fra Logitech. 

Logitech Ergo K860 layout: 
Der er ikke nogen tvivl om, når man ser dette tastatur, at der ikke er tale om et helt almindeligt tastatur. Den buer op midt på hvor tastaturet skilles fra hinanden, ja selv mellemrums knappen (space) er delt på midten. En anden ting der heller ikke er nemt at komme uden om, er den store støttepude nederst, der er virkelig tale om wellnes og man kan vælge mellem 3 hældningsgrader på puden for optimal støtte. Selve tastaturet er lavet med de samme taster som MX Master som er mit absolut favorit tastatur,  så der er kun ros herfra. Eneste 2 minusser i den forbindelse er, at der skal almindelige batterier i, og ikke som MX hvor man bare lader den via USB. Sidst, men ikke mindst, er der ikke baggrundsbelysning på tasterne. I starten synes jeg det var et stort problem, for du kan simpelthen ikke bruge dette tastatur optimalt hvis ikke du kan finde dine taster uden at kigge og dermed er lys i tasterne ikke et “must” men “nice to have”. Ergo K860 byder også på, vel nærmest Logitech standard ting, som mulighed for at bruge den på op til 3 enheder, og skifte med et enkelt tryk.Selve forbindelsen er via Bluetooth, hvis ikke det er indbygget i computeren følger der en USB dongle med. 

Lær at skrive på Ergonomiske tastatur:
Okay hvis man kommer fra et almindeligt tastatur, tager det lidt tid før man har helt styr på hvor knapperne sidder, specielt dem inde mod midten hvor den “skiller” for her skal du håbe at du ikke har nogle dårlige vaner, så din højre hånd eksempelvis skal bruge nogle af knapperne til venstre. Men det er faktisk ikke så svært når man lige giver det en chance. Pludselig sidder det bare i fingrene og det er vigtigt fordi er man en person der sidder og kigge på knapperne imens, tror jeg det bliver rigtigt svært.

Hvorfor ergonomisk tastatur:  
Der er helt klart en stor fordel ved dette tastatur og det er støtten til ens håndled og den rigtige hånd stilling når man skriver, for man er ikke i tvivl om, det er langt mindre stressende for hænder og håndledet. Det bliver kun endnu mere tydeligt jo mere rigtigt man sidder, med armene så tæt på vandret som muligt. Hvis man kan vende sig til at bruge tastaturet kan man skrive hurtigere og det føles mere afslappede ikke mindst for håndleddet.  

Konklusion:
Jeg må indrømme, at jeg synes det var svært den første dag og skifte fra mit almindelige MX Master tastatur, med almindeligt layout til denne. Men det gik hurtigt og nu sidder jeg og er i  tvivl og det er jeg fordi man kan skrive rigtig hurtigt på Ergo K860 og sidder man længe foran computeren og skriver kan man helt klart også mærke en stor forskel. Man bliver ikke træt og øm i håndleddet med Ergo K860 og det er helt klart den største grund til at vælge den, for den holder hvad den  lover. 

Samlet karakter: 90/100