4.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming 

Release: 30-03-2020

Min: 152

Anmeldt af: Keld Mølbæk

Covertekst:
Den usædvanlige, autentiske historie om den visionære amerikanske bildesigner Carroll Shelby og den frygtløse britiske racerkører Ken Miles, som Henry Ford II satte til at bygge en helt ny racerbil fra bunden. En, der endelig ville kunne besejre de dominerende racerbiler fra Enzo Ferrari ved 24 timers-racerløbet Le Mans i Frankrig i 1966.

Filmen:
Lad dig ikke narre af filmens titel Le Mans ‘66, for den gemmer på så meget mere end det den bygger op til og handlingen er meget dybere end et 24 timers løb i Frankrig. 

Kort fortalt er historien, at bilmærket Ford er ved at lukke, hvis ikke man får folk til at købe Ford igen. Derfor hyrer man Caroll Shelby og Ken Milles, den ene for at bygge bilen der skal vinde Le Mans og den anden for at køre den. 

Det hele slår gnister fra starten af, for begge er folk der går deres egne veje og det passer dårligt ind i Fords stive koncept. Så det bestemt ikke en kamp, der kun skal kæmpes på racerbanen. 

Le Mans ‘66 er en helt igennem intens film, både på racerbanen og udenfor. Der bliver kæmpet hele vejen for at komme til Frankrig og vinde Le Mans. Der er både politik og følelser der hele tiden skal passes til og man føler virkelig man bliver en del af teamet, som filmen skrider frem.   

Ekstra:
Prologue: The Perfect Lap
Directing the Rivalry
The Real Ken Miles
The Real Carroll Shelby
The Real Ford GT40
What Makes a Good Movie Car
Creating an Era
Epilogue: Brotherhood

Der er masser af information om filmens tilblivelse, men også om de “rigtige” personer og bilerne, der var med i 66. 

Konklusion:
Le Mans ‘66 er en fremragende film om race, politik og masser af følelser. Den viser også hvad det kræver at skille sig ud fra mængden og hvad det kræves, hvis man vil være nummer 1. Så kræver det bogstavelig talt sved, blod og tårer.   

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 4/5