Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 19-03-2020

Min: 89

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Da en flok væsener fra rummet lander og æder hvert eneste levende væsen, de møder, må Drea og de børn, hun passer, desperat forsøge at redde livet over for de glubende bæster.

Filmen:
“Critters” filmserien startede tilbage i 1986, (2 år efter Gremlins, som der helt sikkert er skelet meget til i form af små lodne onde væsner, og en enkelt god), og fortsatte frem til 1992 med 4 film i alt. Og det er lige netop den følelse seeren sidder med under filmen, at det er en film der ligeså godt kunne være lavet i 80’erne, stilmæssigt og teknisk er den på et dybt forældet plan. Filmen foregår i nutiden, det kan ses pga de mobiltelefoner der er med og derfor skurrer det endnu mere, at der i filmen er blevet plads til 80’er biler og kassettebånd som den naturligste del af 2019. En replik lyder undervejs ironisk nok således: “Er det 1986?”, og det skulle man faktisk tro i de fleste henseender, den trækker ihvertfald mange paralleller til det årti, og også til nogle af de tidligere Critters film.

Først og fremmest er det animationsmæssige overhovedet ikke på plads, altså det der skulle gøre filmen uhyggelig, “critters”, er så dårligt lavet at det i stedet bliver ufrivilligt komisk. Der er to former “animerede” critters, de er enten lavet som robotstyrede eller håndstyrede dukker, begge dele lige dårligt lavet, når der fx bruges hånddukker kan det sagtens ses, at der ligger en dukkefører bag et eller andet og styrer dem! Det er så primitivt lavet, at det slet ikke er til at forstå her i 2019, selv splattereffekter og andre visuelle effekter er af en virkelig dårlig kvalitet. Dernæst er historien meget tynd og personerne er kun overfladisk portrætteret, de fleste er egentlig bare med for at blive slået ihjel. Der gåes ikke i dybden med noget, selvom der gøres forsøg på det med hovedpersonen “Dreas” ønske om, at komme på samme universitet som sin afdøde mor, men det falder bare til jorden.

Ekstra:

  • Engineering Gore: Designing critters – 8.02
  • Critters: An out-of-this-world experience – 6.58
  • The critter ball – 1.55
  • A scene specific audio commentary – 6.00
  • Trailers – 5.06

Ekstramaterialet er kva den dårlige film komplet uinteressant, men den bekræfter mange af de dårlige ting filmen indeholder og hvordan de er lavet så dårligt.

Konklusion:
“Critters attack” virker som en 80’er gyser, og ikke på den fede kitschede måde, men som en dårlig lavet gyserfilm med en tynd handling. Filmen er fyldt med dårlige animationer og gennemskuelig dukkeføring, der er frustrerende at kigge på. Der burde kunne forventes noget mere af en fortsættelse af en filmserie der sluttede i 1992, man skulle kunne forvente noget kvalitet, og det er langt fra tilfældet her. Nogle ting skal man bare lade ligge hvis ikke det kan gøres ordentligt, og måske så holde sig til nostalgien i form af de oprindelige film. 

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 1/5