3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 27-02-2020

Min: 117

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen 

Covertekst:
Den pensionerede lejemorder Henry Brogan tvinges på flugt af en ung, dygtig agent, der ikke skyr nogen midler for at eliminere sit mål. Forfulgt i hele verden må Henry udmanøvrere den mystiske dræber gang på gang – men hvor langt vil han gå, når de endelig mødes ansigt til ansigt? Spækket med episke kampscener og skelsættende visuelle effekter – Gemini Man er fremtidens actionfilm.

Filmen:
“Gemini man” er god gammeldags hårdtslående action pakket ind i en nutidig handling, Will Smith leverer varen som lejemorder med en, for Smith, afdæmpet udstråling, uden al for megen højtråbende her-kommer-jeg attitude. Det er også en actionfilm uden humor og forudsigelige punchlines, al komik er barberet væk fra Smiths præstation. Det er et stort plus for filmen der ellers er gammeldags i sin opbygning, men hvorfor også ændrer på noget der fungerer og det gør denne type actionfilm næsten altid. Desuden er produceren Jerry Bruckheimer også manden bag denne film, og han har mange kæmpe succeser på sit cv. 

Actionscenerne er fede og fungerer godt, dog med en tendens til det overdrevne, især jo længere filmen skrider frem, det hører næsten også ligesom til genren. Filmens twist der ikke er svært at regne ud, er også et bud på hvordan man i fremtiden kan udvikle mennesker med et bestemt formål. Det er ikke fordi filmen tager nogen etisk stillingtagen til spørgsmålet, den leger blot med tanken; hvad nu hvis…? Det er nu heller ikke her filmen har sin force, den fede action den er pakket med fra start til slut er filmens plus. Teknologisk og visuelt er det en flot og dyr film, og lagt i hænderne på den dobbelte Oscar® vindende instruktør Ang Lee (Brokeback Mountain og Life of Pi), er der satset på at lave en film af et vist format. Stort format har den dog ikke og alligevel er det en rigtig underholdende og spændende film.

Ekstra:

  • Alternate opening – 5.49
  • Deleted scenes – 2 stk.
  • The genesis of Gemini man – 2.54
  • Facing your younger self – 5.40
  • The future is now – 18.32
  • Setting the action – 15.46
  • Next level detail – 3.45
  • The vision of Ang Lee – 6.02

De to lange featuretter er selvsagt ekstramaterialets mest uddybende, men også de mest interessante. De omhandler teknologien bag, action delen og de forskellige lokationer.

Konklusion:
“Gemini man” er en overdreven actionfilm med fede actionscener. Handlingen om hvordan man i fremtiden kan skabe et menneske ud fra en bestemt formel, står ikke så stærkt som selve det action den er pakket ind i. Det er en god og seværdig actionfilm med en hårdtslående Will Smith i hovedrollen.


Karakter:
Ekstra: 2/5
Filmen: 3/5