2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 19-03-2020 (stream 06-03-2020)

Min: 107

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil er ægteparret, Leo og Olivia der pludseligt slynges ud i en krise. Under tragiske omstændigheder bliver deres niårige datter Liv kastebold mellem sin mor og far. Filmen er et bevægende drama, der udforsker en familie i opløsning og de beslutninger forældre træffer i forsøget på at finde mening og håb. Filmen er inspireret af virkelige hændelser.

Filmen:
Tunge danske dramaer kan godt være noget af en prøvelse, men hvis der er hang til det melodramatiske, rammer “Kollision” lige i plet. De tre Avaz brødre der stod bag “Mens vi lever” følger op med endnu et drama, selvfølgelig inspireret af virkelige hændelser igen, og med en tragisk alvorlighed der skal få de store følelser frem. Det netop med stor patos filmen vil appellere til publikum, og der skal nok også være dem der hopper med på vognen, der er dog bare en tendens til at filmens handling bliver for tung og påtaget. Det er den ene tragedie efter den anden, død og ulykker i en overklassefamilie, alle parametre er sat ind på at skabe et følelsesladet familiedrama.

Til gengæld er der rigtig gode skuespilpræstationer hele vejen rundt, instruktøren Mehdi Avaz har fået det ypperste ud af nogle af Danmarks dygtigste skuespillere. Det er dog ikke en rutineret skuespiller der står for filmens bedste præstation, men derimod instruktørens niece, datter af filmens producer Misam Avaz, der i sin første filmrolle er sublim som datteren til Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil. Hun spiller ægte og følsomt uden det netop bliver for meget, som det ellers er i resten af filmen. Den sidste halve time af filmen fungerer bedst, hvor forældrene i en retssag slås om forældremyndigheden, her har filmen sin bedste dramatiske virkning. Filmen står på faderens side i det spørgsmål, og slår på fædres manglende rettigheder i spørgsmålet om forældremyndighed.

Ekstra:
Intet ekstramateriale da filmen er streamet.

Konklusion:
“Kollision” er solidt lavet med solide skuespilpræstationer, men også med en melodramatik der ikke fungerer fuldt ud. Det er ligesom om det hele bare bliver for meget, men det er på dét grundlag filmen vil røre seeren, man skal dog nok have en svaghed for den slags tunge dramaer før det fungerer efter hensigten.

Karakter:
Ekstra: -/5
Filmen: 2.5/5