4.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 30-01-2020

Min: 95

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
READY OR NOT følger en nybagt brud, som sammen med sin nye mands rige, excentriske familie deltager i en gammel tradition, som udvikler sig til et dødsensfarligt spil, hvor alle kæmper for deres liv.

Filmen:
Andie McDowell har meget overraskende en større rolle i denne gyser, det hører nemlig til sjældenhederne, at etablerede Hollywoodstjerner medvirker i denne film genre hvor rollelisten normalvis er besat af mindre kendte skuespillere. Der er noget solidt og troværdigt over hendes mor-rolle, men det er nu ikke hende der løber med opmærksomheden, det gør til gengæld den kvindelige hovedrolle, Samara Weaving, og modsat McDowell er hun ikke en af de helt store stjerner. Hun har dog medvirket i en del tv-serie og gyserfilm. Hendes karakter er sej og hun spiller den overbevisende fra den ene yderlighed som troskyldig brud, til den anden som hårdtslående fighter. Den transformation hun spiller kommer godt ud til seeren, der på den måde følger hendes forvandling.

Filmens handling er virkelig syg og ret langt ude, men er man med på idéen om en gemmeleg hvor det handler om, at gemme sig for ikke at blive slået ihjel, er det vitterligt en uhyggelig og seværdig film. Den er anderledes end mange andre gyserfilm og nogle gange er det det der skal til, og på mærkværdig vis virker den plausibel trods den noget aparte handling. Plottet er overraskende og spændende og den indeholder både nervepirrende gys, fede splattereffekter og og en snert af klædeligt humor. Slutningen er også rigtig god og meget ukarakteristisk for en gyserfilm, den slutter nemlig når den slutter, uden en masse kryptiske fiksfakserier til sidst.

Ekstra:
Let the games begin: The making of Ready or not – 48.28

Ekstramaterialet gennemgår filmens karakterer, skuespillerne, kostumerne, forfatterne og instruktørerne. Det er interessant med en del baggrundsviden til netop denne film, og derfor bliver ekstramaterialet også godt.

Konklusion:
“Ready or not” er en uhyggelig og underholdende gyser der skiller sig ud fra mængden, med sit præg af realisme samtidig med at det er en bizar film. Her er tale om en gyser der med en spændende og medlevende handling, gode skuespilpræstationer og vellavede splattereffekter når rigtig langt.

Karakter:
Ekstra: 2.5/5
Filmen: 4/5