90.0
Score

Produkt: Astro A40 TR

Type: Headset for Xbox, PC, Mac og PS 4

Testet af: Keld Mølbæk

Astro er en af de kendte mærker når den gælder esport, derfor var vi også lidt spændt på om det kunne leve op til vores forventninger og lad os bare sige at det kunne det, men der var også plads til forbedringer. 

Design:
Når man får Astro-A40 i hånden, er man ikke i tvivl om, at det ikke bare er endnu et “plastik fantastisk” headset, for der er noget gods i dem. 

Det skyldes dels headsettets opbygning og dens komponent til lydgengivelse. I forbindelse med opbygningen kommer man ikke uden om de metalrør der sidder på hver side, da de bryder den sorte overflade og er med til at stabiliserer headsettet. En anden grund til at Astro skiller sig ud fra de fleste andre headsettets, er muligheden for at omdesigne dem via mod kits, hvis man eksempelvis ønsker mere lukkede ørekopper, eller man bare er fan af Call of Duty. Det eneste man skal, er at klikke delen af og klikke den nye på igen. Det sker nemt via de magneter der er monteret på headsettet. Desuden er der mulighed for at flytte mikrofonen så man kan selv bestemme om det er højre eller venstre side den skal sidde på.

Daglig brug:
Selve justeringen af headsettets størrelse sker ved hjælp af de blanke metal rør på begge sider, det virker yderst robust. Faktisk er det næsten lidt for meget af det gode, for når man skal justere headsettet skal have det af, og på igen, for at finde ud af om det passer. Fordelen er så to ting nemlig at de holder indstillingen og at der ikke er noget der knirker, som ved andre headset vi har testet.

A40 modellen er jo en udgave med ledning og det skal man selvfølgelig lige vænne sig til.

Vi har testet den sammen med en Xbox og her sættes ledningen jo i ens joypad. Når man, som undertegnede, normalt bruger en trådløs løsning skal man lige vende sig til ledningen (kan man ikke det er det Astro A50 man skal have fat i). En ting jeg ikke kunne vænne mig til, var den manglende mulighed for volume kontrol, for det eneste der er på ledningen er mulighed for at slå mikrofonen til og fra.  Det betyder, at vil man justere lyden skal man ind i menuen på konsollen og det er altså bare irriterende. 

Selve ørekoppen, der sidder om enes ører, er blød og yderst behagelig og i testperioden har jeg ikke oplevet “øre svedeture” eller lignende ubehag. De ørekopper der følger med er åben bagud, så man kan høre hvad der sker omkring en, men ønsker man at lave om på dette er det muligt at købe den såkaldt Mod kits. 

Mikrofonen har en perfekt vinkel og afstand og er yderst nem at justere til. 

Lyden:
Dette headset understøtter Dolby Atoms og man får 2 års licens med i købet. Der er ingen tvivl om, at det er spillene der bruger dette format, der giver den største oplevelse, med en lyd der bevæger sig rundt om én både fra side til side, men også op og ned. Selvom den klarer sig bedst med Atoms understøttelse, klarer den bestemt også de andre spil godt. 

Selve lydbilledet dækker Astro A40 rigtigt godt ligemeget om det diskant eller bas der skal til i forbindelse med eksplosioner. Med andre ord har vi ikke oplevet den falder igennem på noget tidspunkt.

Mikrofonen leverer i særdeleshed også varen, lyden er yderst klar og tydelig. Det er noget af det bedste vi har hørt. Hvor andre kæmper med en meget digital klang, er denne nærmest som at sidde i samme rum som personen. 

Konklusion:
Astro A40 TR har mange gode sider. Blandt andet en kanon lyd med Dolby Atoms og en kanon mikrofon, samt mulighed for at skifte dele ude via Mod Kits. På minus siden er ledningen og manglende volume kontrol.