1.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 03-02-2020

Min: 123

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Astronauten Roy McBride rejser til solsystemets yderste dele for at forsøge at finde sin forsvundne far. Hans rejse vil afsløre hemmeligheder, som sætter menneskelighedens eksistens på prøve og samtidigt sætter spørgsmålstegn ved vores plads i universet.

Filmen:
En fremtids rum film der blander science fiction med science reality, endda med Brad Pitt i hovedrollen. Det må være basis for en både interessant og underholdende film, desværre går det ikke altid som man forventer, og denne film skuffer fælt. Selve handlingen er der, om en mand der rejser ud og rummet for at finde sin far som han troede var forsvundet, og idéen med at menneskeheden i fremtiden kan rejse til månen som turister, ligesom man nu tager en flyvemaskine er appellerende. Men det hele snøvler sig afsted i en sneglefart der næsten får filmen til at gå i stå, og ikke engang filmen flotte visuelle del kan rette op på miseren.

Egentlig starter filmen godt som et stykke højtbelagt smørrebrød, men niveauet daler hurtigt og drastisk og bliver til en flad leverpostejmad. Der er noget monotont over Brad Pitts hviskende fortællerstemme, der mere eller mindre hele tiden opdaterer seeren med hvad der sker. Det bliver til lidt for meget enetale, men illustrere ganske godt ensomheden ved en lang rumrejse. Filmens overordnede spørgsmål er sådan set spændende nok; Hvordan er menneskeheden i fremtiden, er det liv i rummet? Det kan dog ikke fylde filmens langsomme tempo ud.

Ekstra:

  • Deleted scenes – 3.25
  • To the stars – 8.35
  • A man named Roy – 8.45
  • The crew of The Cepheus – 9.08
  • The art of Ad Astra – 11.15
  • Reach for the stars – 7.21
  • Audio commentary by James Gray
  • Trailers

Ekstramaterialet er uinteressant og langsommeligt, ganske ligesom filmen.

Konklusion:
“Ad Astra” er en anderledes og action forladt dommedagsfilm, den fungerer ikke, alene på grund af det kun lige er de første minutter der sker noget spændende. Det visuelle i filmen er uden tvivl flot og dyrt lavet, men samtidig et eksempel på at det visuelle og en stjerneskuespiller ikke kan gøre det alene.

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 1.5/5