2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 02-02-2020

Min: 80

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Mugge er verdens lykkeligste dreng, men alt ændrer sig da hans forældre skal skilles. Mugge vil nu bruge årets store vejfest til at forene dem og det skal ikke gå stille for sig…

Filmen:
Filmen er baseret på en bog af samme navn lavet af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, kort og godt Morgenthaler. Parret er især også kendt for deres tegneseriestriber og den voldelige blå flodhest Dolph. Her er det deres første animationsfilm, men ikke mindre mærkeligt af den grund. Det er nemlig den sorte humor der gennemsyrer filmen, og deres makkerskab generelt. Mange kendte har lagt stemmer til filmens figurer og vidner om, at det er en film der satser på, at blive lidt større end gennemsnittet.

Filmen er fyldt med mærkelige figurer der bor i kvarteret omkring “Düsseldorf Allé”, et virkelig underligt kvarter med bl.a. parkour nudister og skæggede nonner på stylter. Hver for sig er der mange sjove figurer, men samlet for alle er at de er meget overfladisk og sporadisk tegnet op, det hele er et samsurium af gakkede figurer der nok mest af alt er en undskyldning for, at lave en fjollet film. Det er ikke en film hvor man kan nikke genkendende til nogle af figurerne og sammenligne dem med nogle andre man kender, det er hele filmen for bizar til. Den bizarre handing byder dog også på sjove episoder, hvor den sjoveste figur kunne være pessimisten “Leon” med mottoet; “Åh, hold din kæft!”.

Ekstra:
Der er intet ekstramateriale da filmen er streamet.

Konklusion:
“Mugge og Vejfesten” lever på den bizarre humor og det er påkrævet, at man kan lide sort humor hvis filmen skal fungere for en. Selve handlingen om Mugge og hans forældre der skal skilles er ikke noget specielt, og derfor bliver det heller ikke en film der kommer helt op at ringe. Det er en animationsfilm udelukkende for voksne, selvom den påberåber sig at være en børne- og familiefilm, man skal nok være i teenagealderen før den måske vil kunne fange an.

Karakter:
Ekstra: -/5
Filmen: 2.5/5