Viaplay give den fuld gas i det nye år med masser af nyt her er noget af det.

Serier:

Box21
Viaplay Original
Sæson 1 | Krimi, drama

Originalserien Box 21 er den første af fire Roslund & Hellström-bøger, der bliver omsat til drama på Viaplay. Leonard Terfelt (Broen, Wallander) har hovedrollen som kriminalkommisær Ewart Grens, og desuden ses Edda Magnason i en af de centrale roller; hendes første siden succesen med filmen Monica Z.

Med sin kompromisløse og gennemresearchede realisme er Roslund & Hellström hurtigt blevet Sveriges mest kritikerroste og bedst sælgende krimforfattere. I Box 21 fortæller de historien om Lidia og Alina, to unge piger fra Rumænien, som drømmer om et bedre liv. Pigerne bliver narret til Sverige med løftet om bedre job, men ender i sexslaveri. Pigerne giver imidlertid ikke op, men drømmer om hævn over mændene, der stjal deres liv fra dem.

Box 21 er instrueret af Mani Maserrat og produceret af Sandra Harms og Karl Fredrik Ulfung. Serien er skrevet af Dennis Magnusson, Stefan Thunberg og Anders Roslund.

Premiere den 17. januar


Familien Löwander
Viaplay Exclusive
Sæson 3 | Familiedrama

I den 3. sæson af den Stockholmske familiesaga om Familien Löwander er vi nået til de swingende 60’ere og 70’ere, hvor de nye samfundsstrukturer sætter deres præg på familien, og udviklingen af restauranten. Ungdommen træder frem på arenaen og sætter dagsordenen, den politiske agenda fylder bybilledet og kommer tæt på, og forsøget på at følge med tiden sår splid imellem familiemedlemmerne.

Premiere den 31. januar


Kunsten at leve længere – med Niklas Ekstedt
Viaplay Original
Sæson 1 | Fakta, underholdning

Er du klar til at gøre din krop til dit tempel ovenpå julens overflod af fedt og sukker? Så tag med den svenske stjernekok Niklas Ekstedt på et spændende og overraskende madeventyr til de ‘blå zoner’ – områder i verden, hvor bemærkelsesværdigt mange mennesker runder de 100 år i god form. Rejsen går fra Småland i Sverige til Okinawa i Japan, og hver destination bringer Niklas Ekstedt et skridt nærmere hemmeligheden ved kostens indvirkning på et langt og godt liv, og inspirerer til nye sunde og lækre opskrifter.

Premiere den 3. januar


Andre serier

Fresh Off the Boat
Sæson 5 | Komedie
Premiere den 1. januar

Bob’s Burger
Sæson 9 | Animeret, komedie
Premiere den 1. januar

Schooled
Sæson 2 | Komedie
Premiere den 10. januar

Lincoln Rhyme: Hunt For the Bone Collector
Sæson 1 | Krimi, drama
Premiere den 11. januar

The Passage
Sæson 1 | Action, eventyr
Premiere den 21. januar

Pandora
Sæson 1 | Action, sci-fi
Premiere den 24. januar

Drop Dead Diva
Sæson 1-6 | Drama, komedie
Premiere den 27. januar


Film:

Dronningen
Drama

Den mest omtalte film i Danmark i 2019 har uden tvivl været det fængslende drama Dronningen, hvor Trine Dyrholm spiller sin måske bedste rolle nogensinde. Filmen har ikke blot begejstret anmeldere og publikum, men også vundet adskillige priser, bl.a. ved Göteborg, Hong Kong og Sundance filmfestivalerne, for sin skildring af det forbudte erotiske forhold mellem en gift kvinde og hendes unge stedsøn, og de konsekvenser det får.

Premiere den 23. januar


The Shape of Water
Overnaturligt drama

Del Toros vidunderlige film om den stumme og ensomme Elisa (Sally Hawkins) og hendes ordløse romance med et menneskelignende væsen har vundet Ikke mindre end fire Oscars (ud af 13 nomineringer), to Golden Globes, to BAFTA-priser og et utal af andre priser. Filmen foregår i 60’erne, hvor Elisa gør rent på et hemmeligt forskningscenter. Da et mystisk vandlevende væsen bringes til centeret, begynder en spirende romance at tage form for Elisa, men videnskabsmændene har andre planer.

Premiere den 31. januar


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Krimidrama, komedie

Frances McDormand og Sam Rockwell leverer formidabelt skuespil i endnu en pris-overdænget perle, som sikrede dem begge både Oscar-, Golden Globe- og mange andre priser. I den lille by Ebbing i Missouri er Mildred Hayes (McDormand) stærkt utilfreds med politiets (manglende) indsats for at opklare mordet på hendes datter. For at få noget til at ske får hun sat tre store skilte op ved bygrænsen med en opsang til politichefen, og det bliver begyndelsen på en kamp, som hurtigt eskalerer i den lille by.

Premiere den 24. januar


Green Book
Drama, komedie

Tre Oscars blev det til for Green Book ved årets Awardshow, dog var der ikke én til Viggo Mortensen i hovedrollen. Til gengæld blev Mahershala Ali tildelt en Oscar – og et utal af andre priser – for rollen som pianisten Don Shirley, der hyrer dørmanden Vallelonga (Viggo Mortensen) som sin chauffør. Igennem en to måneder lang turné kører de to mænd sammen gennem 60’ernes raceopdelte USA, og langsomt udvikles et venskab mellem det umage par.

Premiere den 10. januar