3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 11-11-2019

Min: 105

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Fast besluttede om at holde Annabelle borte fra at skabe mere ødelæggelser, placerer dæmonologerne Ed og Lorrain Warren hende i et låst rum i deres hjem. En skrækfuld nat venter dog, når Annabelle vækker liv i de onde ånder i rummet, som alle har et mål i sigte – familien Warrens tiårige datter Judy og hendes venner.

Filmen:
“Annabelle comes home” tilhører den succesfulde gyserserie der også tæller filmene “Annabelle 1 og 2” og “The conjuring 1 og 2”, i den overnaturlige stil ligesom “Insidious” serien, “The nun” og “La Llorona”. Det er en sammensmeltning af figurer og personer fra Annabelle og Conjuring filmene, der selvfølgelig handler om den ikoniske og meget ondskabsfulde dukke Annabelle, uden at filmen udelukkende handler om hende. Den handler også om en masse andre besatte genstande som “Warren”-parret (The conjuring) har samlet sammen og som pludselig bliver vækket til live. Der er mange uhyggelige passager i filmen og skræmme effekterne virker overbevisende samtidig med, at det også virker lidt for tegneserieagtigt med alle de forskellige væsener/ånder og i sidste ende er det egentlig ikke så uhyggeligt. Heldigvis er det mange godt sammensatte gyser momenter der, taget ud af filmens ikke altid gennemtænkte handling, fungerer godt.

Filmen er med sine teenagepiger i hovedrollerne tilsigtet det unge publikum, og er dermed en udpræget ungdomsgyser med hvad dertil hører af ulogiske handlemønstrer og en forudsigelig handling. Den ene af pigerne foretager sig nogle ting i handlingen der gør, at hun virker dummere end pap, hendes handlingsmønstrer bliver irriterende, selvom de selvfølgelig er udslagsgivende for filmens videre handling. Der er mange små individuelle historier om forskellige ånder, der aldrig bliver færdig fortalt, som bare glides let henover, den gaber over for meget og når ikke i mål med det, derfor virker den ufærdig. 

Ekstra:

  • Behind the scenes part one: The ferryman – 5.18
  • Behind the scenes part two: The bloody bride – 2.57
  • Behind the scenes part three: The werewolf – 3.07
  • The artifact room and the occult – 5.07
  • The light and the love – 4.26
  • Deleted scenes – 11.28

Det meste af ekstramaterialet omhandler de forskellige uhyggelige væsener der er med, og om de andre film i serien der danner grundlag for “Annabelle comes home”. I forhold til filmen er der en god mening med de små featuretter, men de er ligeledes hurtigt set igennem.

Konklusion:
“Annabelle comes home” er den klart svageste film i serien, der er for mange væsener og ånder med, for mange små individuelle historier der gør filmen lidt forvirrende, og den manglende logik er med til, at filmen ikke når op på højde med de andre film i serien. Momentvise uhyggelige passager redder filmen, der samlet set ikke hænger ordentligt sammen.

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 3/5