2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming
Release: 21-10-2019
Min: 116
Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen


Covertekst:
Da Jean Grey rammes af en mystisk kosmisk kraft, der transformerer hende til den ikoniske Dark Phoenix, må X-Men gå sammen i kampen mod den hidtil farligste fjende – en af dem selv.

Filmen:
Der findes mange X-men film efterhånden, dette er blot endnu en i rækken og den fordrer på et vist kendskab til nogle af de andre film, og som sådan også at man har en interesse for genren. Desværre virker filmens handling løst sammensat, der bl.a. også inkluderer en mærkelig historie om aliens der af, næsten uransagelige, årsager vil stjæle Dark Phoenix’ superkræfter, samtidig med at hun må kæmpe mod sine venner, fordi hendes superkræfter overtager hende og gør hende ond.

Handlingen er, om ikke kedelig, så ihvertfald spændings forladt langt det meste af tiden. Den er lidt anstrengt og lidt for klicheagtig, i sit forsøg på at lave en film om det gode mod det onde, men samtidig også tro mod de foregående film og der er også en rød tråd der fungerer udemærket. Det skal dog siges, at historien om Jean Grey der forvandles til Phoenix er den mest interessante del af historien, og den del der gør filmen seværdig. Den forsøger også at skabe en følelsesmæssig stemning omkring nogle af X-men karaktererne, der kun delvist opfyldes pga af al det overdrevne filmen er fyldt med. Visuelt er filmen rigtig godt lavet, effekterne er skarpe og troværdige i modsætningen til selve handlingen der bliver mere og mere fantasifuld, og til sidst ender i det platte.

Ekstra:

  • Deleted scenes – 8.22
  • Rise of the Phoenix: The making of Dark Phoenix – 1.20.32
  • How to fly your space jet with Beast – 2.03
  • Audio commentary
  • Theatrical trailers – 6.27

“How to fly your space jet with Beast” er en sjov featurette, men vil man have en masse info om filmen, er det “Rise of Phoenix” man skal se. Den kommer grundigt omkring alle aspekter af filmen og dens tilblivelse, en klassisk og god ekstramateriale featurette. 

Konklusion:
“X-men – Dark Phoenix” er en middelmådig film, og langtfra den bedste film i serien om X-men universet. Den er temmelig overdrevet og voldsomt fantasifuld, så det hele ender mere plat end spændende og Alien historien virker påtaget. Trods de mange ting der springer i øjnene har den også kvaliteter, og især det visuelle er med til at redde filmen. Filmen kan måske godt skuffe nogle fans, men det er også en film der hører med til historien om X-men og derfor bør den også ses.

Karakter:
Ekstra: 2.5/5
Filmen: 2.5/5