4.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 14-10-2019

Min: 121

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
“Hans musik inspirerer dig, hans liv vil overraske dig,”* Rocketman er en musikalsk hyldest til Elton Johns mest elskede sange. Se fortællingen om den generte dreng fra Londons forstæder, der blev et af de største ikoner inden for rock & roll. Den stjernebesatte, spektakulære og medrivende film er spækket med store musikalske optrædener og “skiller sig ud fra alt, hvad du nogensinde har set.”*

Filmen:
Filmen er et musikalsk bagtæppe af Elton John musik der tager sit udgangspunkt i et afvænnings møde, fordi han er afhængig af kokain, alkohol, sex og meget, meget mere. Med udgangspunktet i dette møde fortælles historien om Elton, fra barn af arbejderklassen til voksen verdensstjerne, måske ikke den fulde sandhed, men alligevel et realistisk portræt af et livsforløb (som heldigvis ikke er slut endnu), af en af verdens største musikstjerner. I hovedrollen ses en fremragende, velspillende og vellignende Taron Egerton, det er noget af en transformation han har gået igennem, han spiller overbevisende og synger fantastisk, han er filmens store trækplaster skuespil mæssigt.

Den megen Elton John musik bliver brugt som i en musical hvor musikken og teksterne fortæller noget af historien, og det er den måde musikken er brugt på her, præcis som det også var tilfældet i den virkelig gode Beatles musik film “Across the universe” (2007). Her er der dog lidt mere sammenhæng i historien, den er knapt så fragmenteret, her er det hele bundet sammen i en solid og dramatisk handling. Forløbet i filmen har store ligheder med den fremragende film “Bohemian rhapsody” (2018) om Freddie Mercury (de to var faktisk også gode venner privat). Den handler om en dreng der er lidt udenfor, der vokser op og gør sig bemærket musikalsk og i performance. Der ikke rigtig kan finde den ægte kærlighed før til sidst, bliver misbrugt af din manager, seksuelt og økonomisk, lever det hårde liv med sprut og stoffer og tilfældige seksuelle bekendtskaber. En ægte rock ‘n roll historie.

Den visuelle side af filmen er også virkelig flot, den er ikke bundet af nogle konventionelle rammer, men bruger fantasi og flashback på tværs af tid og sted. Det bliver til velfungerende scener hvor billederne mixes flot sammen, understøttet af den fantastiske musik. Filmen er trods de mange storslåede scener og den flotte opsætning et menneskeligt drama, og handlingen er heller nødvendigvis overvejende sympatisk, for den viser nemlig også en deroute. De omstændigheder der danner grundlag for Elton Johns historie på godt og ondt, det er en fascinerende og barsk historie der griber seeren fra start til slut.

Ekstra:

  • Extended musical numbers – 14.48
  • Deleted and extended scenes – 19.39
  • It’s going to be a wild ride: Creative vision – 7.08
  • Becoming Elton John: Taron’s transformation – 6.52
  • Larger than life: Production design and costuming – 8.55
  • Full tilt: Staging the musical numbers – 10.09
  • Music reimagined: The studio sessions – 11.33
  • Rocketman lyric companion: Sing-along with select songs – 35.44
  • Rocketman jukebox: Jump straight to the music – 52.49

Ekstramaterialet er et væld af fede featuretter der alle som én er interessante, hvad enten man vil vide mere om musikken, scenografien, eller bare vil gense alle de fede numre, hvilket også kan gøres med karaoke tekster til. Der er meget at gå i gang med og for en gangs skyld er det også et ekstramateriale, der går rimelig i dybden og er værd at bruge ekstra tid på.

Konklusion:
Man behøver ikke være kæmpe fan eller kende alle Elton Johns sange, for at se “Rocketman”. Musikken og handlingen er fremragende skruet sammen til en Elton John musical, hvor flere dygtige skuespillere/sangere leverer gode præstationer. Filmen hører til den slags der kan og bør ses mere end én gang. 

Karakter:
Ekstra: 4/5
Filmen: 4.5/5