3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming 

Release: 16-09-2019

Min: 104

Anmeldt af: Keld Mølbæk 

Covertekst:
Da detektiven Harry Goodman forsvinder, må hans søn Tim og Harrys tidligere Pokémon-makker, Detektiv Pikachu (Ryan Reynolds), gå sammen om at løse det spegede mysterie.

Filmen:
Til en start vil jeg lige sige at jeg ikke på nogen måde har været fan af Pokémon, så det er i det lys, jeg har set filmen. 

Filmen foregår i Ryme City hvor Tim er kommer for at finde sin far. Ryme City er byen hvor Pokémonfigur og mennesker lever side om side. Der går heller ikke lang tid før Tim har fået en makker i form af Pikachu og sammen skal de prøve at finde Tims far.   

Det er denne surrealistiske verden filmens handling foregår i. Det giver nogle sjove og mærkelige oplevelser. Eksempelvis Psyduck, som når  den bliver stresset, eksploderer dens hoved, samt der er en masse sjove og skæve figur hele filmen igennem. Det er helt klart disse og ikke mindst Pikachu, der er det mest underholdende ved filmen, for selve handling/historien er meget tynd og til tider nærmest plat.  

Vil ikke sige det kræver du er Pokémon fan, men tror helt sikkert man vil få endnu mere ud af filmen, da jeg jo ikke er inde i hvem der er hvem af figurerne og ikke mindst hvad deres force er. 

For alle os der ikke er fans, er der tale om en middel eventyrfilm, med en masse sjove animeret figurer, der underholder på deres mere eller mindre sære måde 

Ekstra:
– alternate opening

– My Pokemon Adventure

– Creating the World of Detective Pikachu Featurettes

– Mr. Mime’s Audio Commentary

– Ryan Reynold’s – Outside the Actor’s Studio

– Music Video “Carry On”

– Detective Mode

Detective Mode er en sjov måde at lære mere om Pokémon og man kommer bagom filmen. Resten af ekstramaterialet giver mulighed for at få lidt mere info ud om tilblivelsen af filmen osv. faktisk er det noget rigtig godt ekstramateriale.  

Konklusion:
“Pokémon Detective Pikachu” er helt sikkert en film for fans af Pokémon, men den kan sagtens ses af andre, men tror bestemt oplevelsen vil være større for de “rigtige” fans. 

Karakter:
Ekstra: 4/5
Filmen: 3/5