3.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 22-08-2019

Min: 101

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Baseret på den gruopvækkende roman af Stephen King – forfatteren bag IT. Efter at familien Creed er flyttet fra Boston til landlige Maine, finder de en gammel kirkegård, gemt dybt inde i skoven nær deres nye hjem. Da tragedien rammer, fristes den sørgende far af kirkegårdens magt, og det udløser en kæde af frygtelige konsekvenser. Nogle hemmeligheder skal helst forblive begravet.

Filmen:
Filmen er et remake af Stephen Kings gyserklassiker fra 1989 uden dog, at følge den gamle film slavisk, men grundelementerne i handlingen er de samme. En kirkegård hvor dyr, og mennesker, kan blive levende igen hvis de begraves der, bare i en noget mere ondskabsfuld udgave. Dermed er der sådan set ikke noget nyt i historien, forskellen er de 30 års udvikling filmmediet har gennemgået, hvor effekterne og filmteknikken er optimeret ekstremt. Det kan også ses her hvor der på den visuelle sideer er tale om en tale om en rigtig flot film, så hvor den gamle da den blev lavet, var virkelig skræmmende og med tiden blev en klassiker, har denne nye version formået at bringe den let bizarre historie up to date. 

Det dystre og det mærkværdige er ofte kendetegn for Stephen Kings romaner og filmatiseringer af disse, og filmen her er ingen undtagelse, der er også perioder med nogle drømme og nogle syner der virker lidt plat. I det store hele er filmen dog rigtig vellykket og der er mange fede uhyggemomenter og skræmmeeffekter, og især den sidste del af filmen er temmelig creepy. Historien er ikke blot uhyggelig, der er også noget trist over den og det klæder filmen med denne ekstra dimension der ikke er ret mange gyserfilm forundt. Det er også i den sidste del af filmen seeren virkelig oplever den kun 12 årige Jeté Laurence for fuld udblæsning som levende død, hun er ekstremt skræmmende god, skiftende mellem det sukkersøde indladende og det iskolde ondskabsfulde, det er en præstation af stort format.

Ekstra:
Alternate ending – 9.16
Deleted and extended scenes – 7 stk.
Night terrors:
Louis – 1.40
Rachel – 2.08
Ellie – 1.09

Ekstramaterialet er ganske kort og hurtigt set igennem, uden det giver noget af betydning. 

Konklusion:
“Pet sematary” er en fed Stephen King gyserfilm der har formået at bringe den 30 år gamle filmklassiker til live igen, den er uhyggelig som en gyser skal være det og den unge “Ellie” er filmens mest skræmmende præstation. For gyser fans, Stephen King fans, er denne film et must, den er vellavet og frem for alt effektfuld i gyser forstand.

Karakter:
Ekstra: 1/5
Filmen: 3.5/5