4.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming 

Release: 15-08-2019

Min: 131

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Alle har en superhelt indeni – nogle gange kræves der bare lidt magi for at lokke den frem. Ved at sige ”shazam” forvandles den 14-årige fosterhjems-dreng Billy Batson til den voksne og muskuløse superhelt Shazam. Med sine nye kræfter gør Billy præcis det hver teenager ville gøre – har det sjovt med dem! Kan han flyve? Har han røntgensyn? Kan han skyde lyn med hænderne? Kan han slippe for at tage eksamener? Med et barns frygtløshed begiver Shazam sig ud for at teste sine kræfter, men må hurtigt lære at håndtere dem for at stoppe den ondskabsfulde Dr. Thaddeus Sivana.

Filmen:
Endnu en DC superhelt bliver levendegjort, det er dog ikke første gang for “Shazam”, hvis tegneserie tilblivelse går helt tilbage til 40’erne. Det er dog første gang i nyere tid han får lov til at optræde på det store lærred, og det er den svenske instruktør David Sandberg der har iscenesat denne noget anderledes superheltefilm. Ikke nok med det er en film om en noget anderledes superhelt, dvs en dreng der via noget magi får tildelt superkræfter af en troldmand, den er også lavet med en stor portion humor og en ironisk men kærlig distance til superhelte genren.  

Lige præcis humoren er grunden til, at filmen kommer op på et højere plan hvor de mange morsomme scener smelter sammen med filmens interessante, men langt mere traditionelle, handling; en superhelt der skal redde verden. “Shazam” bliver fremragende spillet af Zachary Levi, han forstår at fremstille komikken i være en dreng i en voksen superhelte krop. I det hele taget gør børneskuespillerne, hans plejesøskende, det også rigtig godt og filmen har også en feel good vibe over sig, med sin historie om en en plejefamilie og alle deres plejebørn. Uhyggen er også på plads i form af de syv dødssynder der ved, at tage bolig i Dr. Thaddeus Sivanas krop prøver på, at overtage verden og der selvfølgelig kun en (eller måske flere) der kan stoppe ham.

Ekstra:

  • Superhero hooky – 4.05
  • The magical world of Shazam – 27.09
  • Super fun Zac – 3.19
  • Deleted & alternate scenes (with director’s intro) – 37.28
  • Deleted & alternate scenes – 37.28
  • Gag reel – 3.16
  • Who is Shazam? – 5.42
  • Carnival scene study – 10.23
  • Shazamily values – 6.06

Ekstramaterialet er interessant med lette overskuelige featuretter, men også med den mærkværdighed, at den har den samme featurette 2 gange (Deleted and alternate scenes). Der er lidt at komme efter hvis man vil vide mere om filmen og dens skuespillere.

Konklusion:
“Shazam!” er en gennemført og anderledes superheltefilm der henvender sig til både børn, unge og voksne, den er godt skruet sammen med en god handling og endnu bedre humor. Filmen rummer virkelig mange sjove scener og der er rigtig mange grin undervejs, det gør den til en kvalitets komedie og en kvalitets superheltefilm. 

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 4/5