4.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming 

Release: 04-07-2019

Min: 383

Anmeldt af: Keld Mølbæk

Covertekst:
Da CIA-analytikeren Jack Ryan fjernes fra sit trygge skrivebordsarbejde og kastes ud i en dødsensfarlig kattens leg med musen på tværs af Europa og Mellemøsten, får han travlt med at stoppe en terrorists planer om et omfattende angreb mod USA og landets allierede.

Filmen:
John Krasinski spiller Jack Ryan, en mand der normalt arbejder med tal. Helt præcist hvordan penge bevæger sig i forhold til mulige kommende terrorister. Pludselig tager tingene en drejning og han kommer ud i skudlinjen hvor tingene sker og hvor man skal skyde og spørge bagefter.

Denne indgangsvinkel gør Jack Ryan til en helt anden type helt end vi plejer og se. Han vil gerne gøre alle ting rigtigt, fair og helst ikke bruge våben. Det er egentlig ganske befriende og absolut en af de bedste ting ved serien. Den formår også at holde en underholdt, da der er god intensitet i hvert afsnit, alt imens Jack bliver sendt rundt i verden på jagt efter skurken.

Jack Ryan serien vil gerne være en storslået action/thriller serie, og det lykkes faktisk meget godt, det meste af vejen. Der er enkelte udfald, med det er der altså i de fleste serier og film. Den formår i hvert fald at skabe en sådan serie og vel og mærke en med lidt mere substans, uden at blive for langhåret. 

Ekstra:
Deleted Scenes 

Der er ikke meget ekstra at komme efter, faktisk er der kun nogle enkelte Deleted Scenes. 

Konklusion:
Jack Ryan er en rigtig god action/thriller serie, med en lidt forsigtig helt, der bekæmper terror med fairplay og mavefornemmelse. Heldigvis er det underholdende og vanedannende. 

Karakter:
Ekstra: 1/5
Filmen: 4/5