4.0
Score

For mig er det at løbe en kombination af motion og frihed, det sidste er mindst lige så vigtigt som det første. En anden ting der er vigtigt for mig er musik i ørene, ikke fordi der er noget galt med naturen og omgivelserne, men det giver bare mig det der “rum” hvor det hele går op i en højere enhed. Derfor har drømmen længe været “rigtig” trådløse og dermed ikke nogen kabler overhovedet der kan sidde fast i tøj og hår, de skal til gengæld sidde fast i ørene hele vejen. Der skal være en fast forbindelse mellem headsettet og mobilen, og naturligvis god lyd i dem. Det er ud fra dette at Jaybird Run XT blive testet og vurderet.

Indhold i boksen:
I kassen finder man selve headsettet, deres oplader “æg” (okay ikke helt størrelse og form men næsten), usb kabel og diverse puder og vinger. 

Headphonesene er faktisk meget lige til. Når først de er blevet parret sætter man dem i ørene og her er en stemme der fortæller hvor meget strøm de har (skulle holde op til 4 timer) og at de er connected. Vil man have mere kontrol over dem, skal man bare hente Jaybird app’en, hvor man kan justere hvordan lyden skal være med bass,mellemtone og diskant. Indstillingerne bliver herefter gemt på headphonesene så selv om man har andre apps til afspilning, er det stadig den gemte profil. App’en giver også mulighed for at vælge imellem to betjeningsopsætninger. En der inkluderer Siri eller Google Assistenten og en der er mere simpel, men med volume kontrol. En sidste ting der er at sige om app’en er, at der er flere løbere osv. der har lagt deres playlister eller træningstips tilgængeligt, dog kræver den del Spotify. 

Oplader etui  har en rigtig god størrelse, lidt større end et stort æg, den er udstyret med micro USB (havde været rart med USB C) og så er der en enkelt knap der åbner boksen og 3 lys der viser opladning. I etuiet er der plads til de to headphones, og det smarte er at man bare lægger dem i og når man lukke etuiet skubber den dem det sidste stykke, og man kan se om de lader udenpå.

Puder og vingerne er de muligheder der er for at justerer det der er i kontakt med ens øre, hvilket vil sige det man skubber ind i øret og så en vinge. Puden som skubbes ind i øret skal sikre at øregangen blive lukket til for den bedste lyd og så skal den sikre at det bliver en behagelig oplevelse. Selve vingen skal sikre at de bliver i ørene, så det er vigtigt at lære teknikken og finde den rigtige størrelse, for den bedste oplevelse.

Komfort:
Når man først finder den rigtige størrelse til silicon puderne og vingerne, ja så er de faktisk meget behagelige at have i ørene, men man skal lige lære at få dem sat rigtigt, for ellers kommer de ud igen. Der hvor det er lidt mere besværligt er i forbindelse med betjeningen for der er ikke meget at trykke på. Der er to opsætninger hvor den ene er med brug af Siri eller Google assistenten, faktisk er jeg ikke vild fan af konceptet, men det virker faktisk godt og praktisk i dette tilfælde 

Lyden:
Første gang jeg fik dem i ørene var jeg faktisk skuffet, men så fandt jeg heldigvis ud af at det har stor betydning for lyden hvordan de sidder i øret. Efter justering kommer der egentlig ganske god lyd ud af disse små enheder, og størrelsen taget  i betragtning at det svært at forvente mere. Det er klart det bliver aldrig rigtig HIFI kvalitet eller som de store dyre høretelefoner, men til aktiviteter og med den frihed de giver, er de bestemt pengene værd i forhold til lyden. 

Konklusion:
Jay Bird Run XT har været en positiv oplevelse, som bestemt har givet mulighed for den frihed jeg længe har drømt om i forhold til mit løb. Det er simpelthen fantastisk at slippe helt for ledninger der kommer i vejen  osv.. Vi vil helt klat anbefale Jaybird Run XT hvis du er aktiv og søger god lyd og frihed.

Samlet karakter: 4/5