2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 14.03.2019

Min: 427

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Den unge Seg-El, bedstefar til den legendariske Stålmanden, må enten redde sin hjemplanet eller lade den blive ødelagt for at redde sit fremtidige barnebarns skæbne. Der hersker kaos i ledelsen af Krypton, og Seg må derfor kæmpe sammen med den tidsrejsende Adam Strange fra Jorden for at redde familiens ære og beskytte dem, han elsker, mod superskurken Brainiac.

Filmen:
Handlingen udspiller sig i en fjern galakse på planeten “Krypton” i byen “Kandor City”, omkring 200 år før Superman kom til jorden. (Der er vist ikke andre byer på den planet!). Det er Supermans “kommende” bedstefar, “Seg”, filmen handler om og om en superskurk med det originale navn “Braniac”, der rejser rundt og erobrer planeter. Desuden er der en masse med tidsrejser og noget med at redde Supermans bedstefar, så Superman får en chance for at blive født og kunne redde jorden fra “Braniac”. Lyder dette forvirrende, så er det også meget passende for hvordan serien føles. I starten er det egentlig spændende nok, men jo mere den kokser rundt, jo mere uinteressant bliver den, og når den bliver uinteressant er der også en form for ligegyldighed i forhold til, at følge med i alt det der sker.

Science fiction stilen er gennemført med alle mulige fremtidsting, men bærer også præg af noget kulisseagtigt i scenerne, der får det til at fremstå som en b-serie. Kulisserne er fantasifulde og samtidig også ensformige og ikke altid lige vellykkede, hvilket selvfølgelig også bidrager til, at serien ikke fænger for alvor, ofte snakkes spændingen ihjel. Det er en helt klassisk historie om klasseskel, her mellem de rangløse og de andre der er født til noget bestemt, styret af et gudelignende overhoved, “The voice of Rao” og det hårdhænde politi “Sagitari”. Det fungerer fint nok med denne kamp mellem de herskende og de undertrykte, men det vikles så meget ind i alt muligt andet så også dette mister momentum for, for alvor at blive interessant.

Ekstra:
Disc 1:

  • 2017 Comic-con panel – 22.52
  • Deleted scenes – 5.37

Disc 2:

  • Deleted scenes – 2.46
  • Bringing the home world to life – 17.04
  • A lost kingdom: Life on Krypton – 22.38
  • Gag reel – 3.22

Der er ekstramateriale på begge discs og dermed er der også lidt forskelligt at gå i gang med. Det mest interessante er de to lange featuretter på disc 2, der fortæller rigtig meget om hvordan de har bygget det hele op og om baggrunden for serien og dens tilblivelse.

Konklusion:
“Krypton – sæson 1” er en vaskeægte science fiction serie, med alt hvad dertil hører af fremtidsvisioner. Desværre for serien sker der det, at jo længere den skrider frem jo dårligere bliver den, der er megen snak og handlingen bliver til tider forvirrende. Serien hører til under b-films kategorien, omend den har gode momenter midt i den halv tynde og nogle gange kedelige handling.

Karakter:
Ekstra: 2.5/5
Filmen: 2.5/5