3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 01.04.2019

Min: 133

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Newt Scamander hverves af Hogwarts-professoren Albus Dumbledore i kampen mod den onde troldmand Gellert Grindelwald, hvis plan om at herske over ikke-magiske væsener truer med at splitte den magiske verden.

Filmen:
“Fantastiske skabninger” filmene er som bekendt prequels til Harry Potter filmene, eller på dansk, forløbere og noget der handlingsmæssigt foregår før Harry Potters tid. Dette er film nummer to ud af angiveligt fem film i denne serie, hvor instruktøren David Yates har instrueret både den foregående “Fantastiske skabninger” og fire “Harry Potter” film, så han er om nogen inde i J.K. Rowlings univers. Filmen trækker da også røde tråde fremad mod Potter filmene, hvor en ung udgave af professor Dumbledore og Hogwarts er med i filmen, og på sin vis er den meget tro mod stilen i de tidligere film. Endnu engang er det Eddie Redmayne der flot spiller den lettere distræte “Newt”, der sammen med hans morsomme sidekick “Jacob” (Dan Fogler), skal løse problemerne og sikre verdensfreden. De er et godt team og samspillet fungerer også i denne film.

Filmen er mere voksen orienteret end Harry Potter filmene, som også henvender sig rigtig meget til større børn, den samme ungdoms faktor rummer “Fantastiske skabninger” ikke, og alligevel må det være kræs fans af netop Harry Potter film serien, at se noget af alt det som går forud for meget af det som de kender fra filmene af. Der er mere kærlighedshistorie med her og handlingen appellerer mere til voksne, men det der fylder allermest i filmen er magi, magi og atter magi. Der er ikke mange pauser i filmen uden der bliver svinget en tryllestav, eller et eller andet magisk væsen er til stede, så selv den ellers alvorlige handling om en troldmand der vil herske over hele verden, drukner i trylleri. Det er som om der er forsøgt, at proppe sig meget magi i som overhovedet muligt, for magiens skyld, ikke kun for handlingens skyld. Det tager noget af spændingen ud af filmens menneskelige historier, og det er ikke fordi den ikke er lavet godt, den er ret vellykket, men den mangler også bare noget i fortællingerne om personerne.

Ekstra:

  • J.K. Rowling: A world revealed – 10.15
  • Wizards on screen, fans in real life – 19.22
  • Distinctly Dumbledore – 9.31
  • Unlocking scene secrets – 49.09
  • Deleted scenes – 14.23

Ekstramaterialet er fyldigt, det spænder bredt og der er virkelig noget at gå i dybden med. Det er ét af den slags ekstramaterialer der er kræs for fans, af hele det magiske univers som filmene (inkl. Harry Potter) foregår i, det kommer godt rundt om mange ting og giver lige det ekstra info som skal til før det bliver rigtig godt.

Konklusion:
“Fantastiske skabninger: Grindewalds forbrydelser” er en stort opsat og flot produceret film, men også med nogle mangler så den ikke bliver helt så fængende som man kunne ønske sig. Den er selvfølgelig værd at se, og især hvis man er Harry Potter fan, men personerne fænger ikke så godt an selvom skuespilpræstationer er rigtig gode.

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 3/5