Logitech har taget en større og større del af spilbranchen når det gælder tilbehør, såsom mus, tastatur og lyd i form af  højtalerne og headset. Vi har taget et nærmere kig på det mindste og nyeste headset i serien kaldet G432.

Der tale om en af de billigste headset fra Logitech, prisen er lige under 600,- og hvad får man så for pengene eller måske skulle vi starte med noget af det man ikke ikke får.

Man får ikke den trådløse frihed, derfor skal man slås med 2 meter kabel, der ender ud i et 3,5 mm jack stik, som man kan bruge direkte eller via de to  medfølgende adapter. En til USB, og en der deler jackstikket til to stk. En til mikrofon og en til lyddelen.

rhdr

Komfort:
Selve komforten er for så vidt okay når de sidder på hovedet og de er gode til at lukke omgivelserne ude. Dog med en lille, men meget irriterend del, nemlig at de “knirker” eller giver sig. Plastikken larmer så meget at det tydeligt kan høres, selvom der er lyd i høretelefoner osv.. det er virkelig en belastende oplevelse. Om vi har været uheldige med dette sæt eller det er sådan med alle vides ikke, men kan kun anbefale at man tester det før evt. køb. Noget af grunden til at plastikken knirker er nok også at headsettet virker meget ledløs, men det er så med til at give komfort, idet det giver mulighed for at sætte dem som man vil. Mikrofonen kan justeres så den passer til opgaven.

rhdr

Opsætning af lyd:
Når man bruger G432 kan man bruge dem lige ud af boxen, men skulle man ønske mere kontrol over lyden skal man installere programmet Logitech G-hub. Her kan man sætte lyden op via blandt andet equaliser osv. og der er mulighed for at opsætte den virtuelle DTS-X lyd, så man får den optimale oplevelse. Det er nemt at gå til og en fed mulighed for at få sin egen  “personlige lyd”, som man mener er den optimale lyd.

Lyden:
Vi har teste lyden i to omgange. En hvor lyden kom fra vores mobil, for at teste headsettets  evner til musik og ren tale, samtidig havde vi dermed mulighed for at se hvor meget Ghub gør. Efter de første test var det klart at, høretelefoner faktisk godt kunne spille musik, dog var der et punkt hvor de nåede deres grænse, og det var når bassen blev for dyb, så blev lyden mudderet. Det er ikke et ukendt problem når man bevæger sig i den billige ende af gaming headset, men naturligvis noget der skal nævnes.

Et gaming headset skal naturligvis bruges til spil og det er naturligvis her den skal vise sit værd. For at få den bedste oplevelse med G432, i forbindelse med gaming, skal man have USB stikket i og have det sat op i G Hub programmet hvor flere spillers lydprofiler er tilgængelig, hvis man ikke vil lave sin egen. Om man skal bruge den virtuelle DTS-X er nok lidt en smagssag, for nogle steder gav det effekt andre sted var stereo at fortrække. Ser man på hele oplevelsen synes jeg faktisk at det var et okay lydbillede som G432 bragte til verden, ikke mindst hvis man tager prisen i betragtningen. Lyden var klar og man kunne høre diskant, mellemtone og bassen. Sidstnævnte kæmper også lidt her med ikke at blive mudderet, men man kan justere sig ud af det meste og igen er det ikke nogen overraskelse i dette prisleje.  Sagt på en anden måde, man går ikke galt i byen, men man skal ikke forvente nogen “woow” oplevelse.

Hvis man sætter USB adapteren i sin Playstation 4, får man faktisk en rigtig fed lydoplevelse. Det virker som om man får DTS-X delen med, både i forbindelse med spil og film. Dog skal man lige holde sig indenfor de 2 meters begrænsning der er via kablet.

Konklusion:
Logitech G-432 er på mange måder et okay gaming headset, og lever op til prisen,men de knirkelyde som plastikken laver, er simpelthen mega irriterende. Som sagt skal jeg ikke kunne sige om det er sådan med alle headset, men i vores test eksemplar var det i hvert fald voldsomt. Så tjek det før køb og er det okay og er budgettet 500-600 kr, kan du roligt købe.