2.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 21.02.19

Min: 102

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Produceren J.J. Abrams fører dig dybere ind i Cloverfield-universet med denne science-fiction-thriller. Forskere kredser om Jorden, der er truet af ødelæggelse på grund af en energikrise. De tester en opfindelse, der kan give ubegrænset strøm… eller fange dem i en frygtelig alternativ virkelighed.

Filmen:
Filmen baserer sin historie på en nært forestående energikrise hvor alle oliereserver er ved at være opbrugt, alt imens verdens befolkning søger efter nye muligheder, og det er selvfølgelig ikke grøn energi, men et eller andet sprængfarligt som kun kan testes på en rumstation i det ydre rum. Energikrisen er faktisk så nært forestående, at hele verdens befolkning vil gå til grunde hvis ikke der bliver fundet en ny form for energikilde i løbet af meget kort tid. Hermed er filmens historie skudt igang og derfra går det slag i slag mod verdens undergang!

Størstedelen af filmens handlingen foregår i rummet og har den kvindelige forsker “Hamliton” som hovedperson, men også hendes mand nede på jorden følges i det hektiske kapløb med tiden. Historien med hendes mand på jorden hænger dog ikke ret godt sammen, den er både kedelig og irrelevant i forhold til resten af filmen. Ellers er der gjort meget for, at der ikke sker det mindste i filmen uden at det har direkte betydning for det næste der kommer til at ske i handlingen. Det giver en lettere kedelig forudsigelighed og næsten al spænding bliver pillet ud af handlingen.

På trods af en temmelig forudsigelig handling er det en ret forvirrende film med tids- og dimensions-forskydninger, typisk emne for produceren J. J. Abrams (bl.a. tv-serierne Lost og Castle Rock), der gør den meget mærkelig og til tider næsten uforståelig. Det er helt klart hensigten med filmen, at det skal være omgærdet af en form for mystik, men det at den blander så meget rundt i tid og sted gør, at filmen fremstår som en gang rod.

Ekstra:
Things are not as they appear: The making of The Cloverfield paradox – 14.23
Shepard team: The cast – 14.48

Ekstramaterialet har to fornuftige featuretter der er interessante, hvis man vel at mærke også synes filmen var interessant.

Konklusion:
“The Cloverfield paradox” er en rodet affære der på trods af, at ville skabe en form for thriller handling, går hen og bliver kedelig. Den mangler meget for at blive en solid og interessant science fiction film, der findes adskillige andre der mere spændende end denne oftest forvirrende og handlings tamme fremtidsfilm.

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 2/5