3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 28.03.2019

Min: 115

Anmeldt af: Keld Mølbæk

Covertekst:
Den unge hacker Lisbeth Salander og journalisten Mikael Blomkvist fanges i et net af spioner, cyberkriminelle og korrupte embedsmænd.

Filmen:
Lisbeth Salander er endnu en gang tilbage som hackeren, der med teknisk snilde og en god portion vold har skabt sig en levevej, men til tider tager det etiske over og det er som regel her problemerne opstår for hende. I denne film er Lisbeth Salander blevet hyret af computerprogrammøren Frans Balder til at skaffe Firefall, et program, der kan give adgang til koderne til alle verdens atomvåben, men hun er ikke den eneste interesseret og hendes fortid på tværs i forbindelse med opgaven og det er bestemt ikke behagelige ting der dukker op.

Filmen er jo en fortsættelse af filmene Mænd der hader kvinder, Pigen der legede med ilden og The Girl with the Dragon Tatto. Desværre er filmen ikke helt på højde med de tidligere i serien. Det største problem er selve historien/handlingen. Den er simpelthen ikke så god som i de forrige film. Den virker til tider overfladiske og man føler nærmest at det bare er en eller anden action film man ser. Om det skyldes det er den amerikanske udgave der er tale om kan ikke helt udelukkes. Det er en skam, for når handlingen virker, er den troværdig og seværdig, heldigvis ender det hele med en ok action film.

Ekstra:
Deleted scenes with filmmaker commentary
All about the stunts
Creating the world: the making of
Commentary with director
Claire Fov: Becoming Lisbeth
Secrets of the Salander sisters

Faktisk noget rigtigt godt ekstramateriale, det give et indblik i filmens tilblivelse og noget af det der ikke kom med i filmen.

Konklusion:
Dette er den tyndeste  film i Stieg Larssons serien, hvad handlingen angår. Om det skyldes den amerikanske indblanding eller historien er skrevet lidt tyndere vides ikke. Det er i hvert fald blevet til en okay actionfilm, som sagtens kan ses som sådan, og har man set de andre i serien bør man da også se denne.

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 3/5