4.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 08.04.2019

Min: 135

Anmeldt af: Keld Mølbæk

Covertekst:
I denne genindspilning af den tragiske kærlighedshistorie er Jackson Maine (Bradley Cooper) en erfaren musiker, der opdager – og forelsker sig i – en servitrice med sangerambitioner, Ally (Lady Gaga). Jackson lokker hende ind i spotlyset, men netop som hendes karriere begynder at få fart, går deres personlige forhold i opløsning, i takt med at Jackson kæmper med sine egne indre dæmoner.

Filmen:
Filmen har fået meget opmærksomhed, ikke mindst efter den blev nomineret til 7 Oscars, og vandt 1 for sangen “Shallow”, så er spørgsmålet om det er fortjent med alt den opmærksomhed og en Oscar.

“A Star is Born” har i hvert fald mange af de ting der typisk kaster en oscar af sig, den har en god historie/handling som man lever sig ind i både når det går godt og skidt.

Skuespillerne har også en stor anpart i oplevelsen og her må man sige at det er her, man har haft nogle udfordringer. Bradley Cooper er instruktør,manuskriptforfatter og indehaver af den ene hovedrolle, som sanger skønt han ikke er sanger. Den anden hovedrolle har Lady Gaga, skønt hun ikke er skuespiller, men sanger. selvom det lyder som en nærmest umulig opgave, er det i den grad lykkes at få dem til at synge og “spille”, begge dele med så meget kraft og saft at der ikke er et øje tørt.

Filmen er bestemt en af de bedre, det skyldes at de formår at gå rent ind og dermed føler man som seer, historien og ikke mindst hovedpersonerne, når kærlighed, sang eller sorgen rammen dem og en lige i mellemgulvet. Så skal man jo heller ikke glemme alt den gode musik.

Ekstra:
Songs & Performances  not seen in Theathers
The Road to Stardom: Making A Star is Born
Music Videos

Ikke noget at sige til at ekstra materialet er fokuset om musikken i filmen, men der er også en samtale mellem hovedpersonerne, hvor de gennemgår de store udfordringer der var i filmens tilblivelse. Faktisk er det ganske interessant begge dele.

Konklusion:
“A Star is Born” er bestemt en film man bør se, hvis man vil have en film der rører ved ens følelser og giver en god historie/handling der virkelig er troværdig og interessant. Derudover får man en musikalsk oplevelse af dimensioner, med oven i købet  


Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 4.5/5