Format: DVD, Blu-ray,Streaming

Release: 07.02.2019

Min: 120

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
En New Yorker tager med sin kæreste til hans bedste vens bryllup i Singapore, hvor hun møder hans familie for første gang og opdager, at familien kan være vildere end kærligheden.

Filmen:
“Crazy rich asians” er en dobbelttydig titel der kan betyde, at filmens personer er skørt rige eller de rige asiatere er skøre, begge dele siger egentlig rigtig meget om filmen.  Filmen bygger på en bestseller fra 2011, dog ikke mere bestseller end, at den ikke er udkommet i dansk version endnu, men det kan være det sker som reaktion på filmen. Filmen er ihvertfald underholdende på et højt niveau, en kærlighedskomedie af den gode slags hvor kærlighedshistorien er i centrum og komedie aspektet ligger behageligt under overfladen. Den er fuldstændig fri for fald-på-halen komik og rappe replikker, uden fjollerier af nogen art og alligevel fortalt med humor, det er utrolig befriende for der kan godt være langt mellem den slags komedier.

Kærlighedshistorien om to unge mennesker der på grund af race- og penge snobberi ikke må få hinanden, hun er fattig og han er stinkende rig (uden at hun ved det), lyder måske som en kliché, men virker fantastisk kva den måde historien er fortalt, fordi den ikke følger den gængse kærlighedskomedie opskrift. Det er en satirefortælling om den kinesiske overklasse, og det kunne for den sags skyld have været inden for en hvilken som helst anden etnisk kultur filmen tog sit udspring fra, tematikken ville være den samme. Filmen fortæller dog ikke kun de to hovedpersoner “Nick” og “Rachels” historie, den fortæller også de historier der er om nogle af de andre personer i handlingen, og på en lige så interessant måde så de derved også er spændende at følge.

Endnu en god ting ved filmen er, at der også er en vis usikkerhed omkring hvordan filmen vil ende, fornemmelsen undervejs er at den ender godt på en eller anden måde, men det er bare ikke til at sige hvordan, der er flere mulige scenarier. Soundtracket er også ret fedt, lyden er international og lyder som noget der kunne høres overalt i den vestlige verden, mens teksterne er på kinesisk. Det er helt surrealistisk med fx et kinesisk swingende jazz nummer begyndelsen af filmen.

Ekstra:
Commentary
Crazy rich fun – 7.18
Deleted scenes – 12.10
Gag reel – 1.47

Ekstramaterialet er desværre ret kort, der er featuretten “Crazy rich fun”, den der handler om filmen, der er værd at se. De andre med slettede scener og “sjove” fraklip er temmelig uinteressante.

Konklusion:
“Crazy rich asians” er en kærlighedskomedie på en lidt mere sofistikeret måde, der tager sig rigtig godt ud med sin medlevende historie. Der er ikke noget forlorent eller plat over den og derfor fungerer den. Hvis man vil se en kærlighedskomedie der har en virkelig god historie og som går uden om fjollerier for at virke morsom, så er “Crazy rich asians” helt klart en film der skal ses.

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 4/5