Format: DVD, Blu-ray, Streaming

Release: 03-01-2019

Min: 117

Anmeldt af: Aron Gerberg Simonsen

Covertekst:
Audrey og Morgan er to 30-årige bedste veninder i Los Angeles, som helt uventet bliver kastet ud i en international sammensværgelse, da Audreys ekskæreste dukker op i deres lejlighed med en flok dødsensfarlige snigmordere i hælene. Til deres egen overraskelse går de to piger i aktion og rejser gennem Europa på flugt fra snigmordere og en mistænkelig, men charmerende engelsk agent, mens de udtænker en plan for at redde verden.

Filmen:
Lad det være sagt med det sammen, “The spy who dumped med” er en overdrevet spion actionkomedie, og som komedie fungerer den også godt. At actionfilm som oftest er overdrevne er mere reglen end undtagelsen, så denne filmen følger helt klart reglerne for hvordan sådan en type film skal klippes sammen.

Filmen adskiller sig på den måde, at det er to kvinder der har hovedrollerne som anti-action helte, Mila Kunis og Kate McKinnon, og især sidstnævnte, er skingrende skøre og det giver en god komik i filmen. Det er en formildende omstændighed i en film der ellers har fralagt sig enhver form for troværdighed, der kunne have højnet filmens niveau hvis noget af det der skete var plausibelt. Alt kan ske i denne film hvor historien er en “hvem snyder hvem” historie, meget klassisk og forudsigeligt bygget op. Action delen fungerer godt, her er underholdningen reddet godt i land, alt kan ske og det skaber en god uforudsigelighed, i modsætning til “hvem snyder hvem” delen.

Skuespilpræstationerne er gode selvom agenterne er stereotyper på den slags internationale agenter der ses på film, mens de to kvindelige hovedroller er mere atypiske og hæver deres niveau højere end resten af skuespillerholdet. Kunis og McKinnon leverer et godt makkerskab, de kan bære filmen med deres solide komedie præstationer.

Ekstra:
Filmen er streamet og derfor er der intet ekstramateriale.

Konklusion:
De skøre gags holder “The spy who dumped me” kørende og rent faktisk gør den til en god og morsom spion actionkomedie, uden dog at det bliver en film af ekstra høj kvalitet. Det er fin og uforpligtende action underholdning hvor plottet er nemt at regne ud, men alligevel har en uforudsigelighed i hvordan den udvikler sig.

Karakter:
Ekstra: -/5
Filmen: 3/5