“Hey Google spil Kim Larsen”

Først en kort beskrivelse, hvis ikke du kender til Google Home Mini. Det er din digitale assistent som du kan tale til og herefter kommer svar eller en opgave bliver løst.  Eksempelvis kan man sætte timer i forbindelse med madlavning eller få de sidste nyheder, bede den tænde lys eller spille musik eller radio.

Yderst minimalistisk

Opsætningen:
Selve opsætningen foregår i appen Google Home, her kan man bestemme hvilke tjenester den skal have adgang til og dermed styre eksempelvis Spotify, Netflix osv. Det er også her dine smart devices skal sættes op. Det kan være Philips Hue lys og eksempelvis andre højttalere i huset (skal der bruges flere skal det ske via Chromecast)

Størrelse er som bekendt ikke alt !

Daglig brug:
I hverdagen er der rigtige mange muligheder, hvis man ved hvad man skal sige og der kommer hele tiden flere til. Der er de naturlige ting som at tænde lyset osv. “Hey Google tænd lys køkken” også kan man sætte en eller anden procentsats på lysstyrken. Det der er vigtigt er at starte med – Hey google – og så sige kommandoen rigtigt.

Eksempelvis ønsker man at høre radio “hey google radio Voice” her er det vigtige at ordet radio er med for ellers spiller den musik fra Spotify med titlen Voice. Det samme gør sig gældende, hvis man ønsker at det skal afspilles på en bestemt højttaler så skal det med i sætningen. Det kan godt være noget af en prøve at få det hele sagt rigtigt i starten, så man kan godt blive noget negativ på sin Digitale assistent. Det hele blive ikke nemmere når man skal til at høre specifik musik, hvor man skal huske kunstner titler eller playliste.

Der er heldigvis masser af andre muligheder for at gøre livet lidt nemmere, vi har brugt timer delen mange gange i forbindelse med madlavning, i den forbindelse skal nævnes at det også er muligt at sætte ting på en huskeseddel. En anden ting der er rigtigt brugbart er hvis man siger “hey Google godmorgen” herefter bliver man klædt på til dagen med nyheder og vejrmelding. Man har også mulighed for at stille spørgsmål, som hvornår en butik har åben, eller skrive noget i kalenderen osv. Er der andre spørgsmål kommer der som regel også info om hvor den har svaret fra, det kan være rart nok så man har mulighed for at tjekke evt. troværdighed.

Lyset indiker at Google lytter


Konklusion:
Der er ikke nogen tvivl om at man sagtens kan leve uden en Google Home Mini, men jo mere man lærer den at kende og jo flere kommandoer, des gladere bliver man for den og samtidig kommer der flere og flere produkter der kan styres med den, eksempelvis TV, robotstøvsuger osv. En anden positiv ting er at man kan lægge telefonen og stadig styre musik osv., det er faktisk en helt rar fornemmelse. Vi vil klart anbefale Google Home Mini, men skal man bruge den direkte til at spille musik på, skal man vælge en af de større modeller fra Google eller de andre der er på markedet.