Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 11.02.19 – Min: 92

Covertekst:
Med ny sjov musik af Zendaya og Common og en stjernebesætning af skuespillere vender denne eventyrlige film om venskab og mod op og ned på Bigfoot-legenden. Da en ung Yeti finder noget, han ikke troede eksisterede – en menneskelig “smallfoot,” Percy – kastes det lille Yeti-samfund ud i uro.

Filmen:
Den normale historie om Bigfoot, eller på dansk, Den afskyelige Snemand, er blevet fuldstændig omvendt i denne Warner Brothers animationsfilm, der normalvis ikke laver en masse store animerede biograffilm, men som med denne flot lavede eventyrfilm melder sig på banen i stil med Dreamworks og Disney. Der er endog smidt en håndfuld sange ind i handlingen, ligesom en Disney film, men det fungerer ikke synderlig godt, nogle af sangene virker malplacerede i forhold til handlingen, og filmen kunne gøre sig lige så godt uden sangene.

I dette omvendte scenarie er det en lille gruppe af Bigfoots der er på jagt for, at finde en Smallfoot, dvs et mennesk. Det er en finurlig krølle på den gængse opfattelse af historien om Bigfoot, og historien virker på denne måde rigtig godt og det lægger også tonen an, til en film med rigtig megen humor. Humoren er gennemarbejdet og er en kæmpe del af filmen, som det næsten altid er med børne/familiefilm og det fungerer, filmen er hylende morsom for både voksne og børn. Replikkerne er sjove med masser punchlines og en stor del af humoren fungerer gennem fald-på-halen komik.

For dem der også gerne vil have lidt mere ud af filmen end ren underholdning, så har filmen også et fint budskab om forståelse og tolerance, for filmen ender selvfølgelig godt selvom Bigfoot samfundet må så grueligt meget igennem, inden den flotte og rørende slutning. Det handler om hvordan vi som mennesker behandler dem der er anderledes end os selv, men set fra de andres synspunkt.

Ekstra:

 • “Super Soozie” mini movie – 2.22
 • Migo in the secret of the Yeti stones – 3.43
 • Yeti og not, here they come! Imagining Smallfoot – 5.58
 • Music videos:
 • Niall Horan “Finally free” – 3.26
 • Cyn “Moment of truth” – 3.58
 • “Wonderful life”: In 28 languages, song around the world – 3.11
 • Promotional materials:
 • Turn off your cellphone – 0.36
 • Artifact #17: The scroll of wisdom – 0.25
 • Artifact #31: The Smallfoot coocoon – 0.30
 • Artifact #54: The singing stone – 0.30
 • Migonada – 0.54

Featuretterne er meget korte og heller ikke videre interessante. “Yeti or not” går meget kort bag om filmen og nogle af de skuespillere der lægger stemmer til, og har kun lidt at byde på. Den bedste featurette er musikvideoen “Wonderful life” hvor man ser sangen indspilles, og man hører ganske kort de forskellige sprog den er indspillet på.

Konklusion:
“Smallfoot” er en sjov og underholdende familiefilm, den er virkelig flot lavet og handlingen er fængende og rørende. Der er tale om en film for hele familien og hvor der også kan grines i fællesskab på tværs af alder. Warner Bros. Animation har lavet en solid film, så man kan håbe på der kommer flere af slagsen fra deres side af, der kan favne så bredt som “Smallfoot” kan.

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 4/5