2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 31.01.19 – Min: 107


Covertekst:

I Shane Blacks heftige genfortolkning er Predator mere dødbringende end nogensinde, og kun et løst organiseret team kan forhindre udryddelsen af den menneskelige race.

 

Filmen:
I 1987 blev Schwarzenegger klassikeren “Predator” lavet og siden er det blevet til en lille håndfuld af film om rumvæsnerne “predators”, alle med en skiftende rolleliste. Denne film kædes dog ganske fint sammen med nogle af de foregående film. Det handler om en snigskytte der uforvarende rodes ind i regeringens forskning af predators, og sammen med en flok psykisk ustabile soldater skal redde hans dreng og resten af verden, i nævnte rækkefølge. Det er en handling der selvfølgelig er actionpakket og hvor det ikke er nødvendigt, at tænke alt for meget til, men også med de (sædvanlige) platheder der misklæder en actionfilm, og filmen bliver mere plat jo længere den skrider frem. En af filmens platheder der isært springer i øjnene, er en malplaceret handling om far/søn relation, måske for at gøre filmen mere troværdig eller menneskelig, selvom troværdighed nok ikke er et mærkat der kan klæbes på denne film.

Predator’erne er i takt med at der er gået over 30 år siden de først blev observeret (i film sammenhæng), blevet mere avancerede, de har udviklet sig via krydsbefrugtning med alle mulige andre væsener ude fra galaksen, og er nu blevet en næsten udødelig krigsmaskine. Der er endda kommet en predator hund med i denne film, det er også en af filmens platheder, det virker mærkeligt. En af de ting der fungerer fint i størstedelen af filmen er sammensætningen af det team, der skal udrydde preadator’en og redde drengen. Det er gjort med humor og deres individuelle særheder gør gruppen til en dynamisk enhed, for det meste er det ret sjovt med deres indbyrdes mundhuggeri. Det hele er dog sat sammen uden den store uhygge, og den mangler også en rigtig actionhelt, som fx Schwarzenegger var det.

 

Ekstra:

  • Deleted scenes – 6.55
  • A touch of Black – 10.28
  • Predator evolution – 20.11
  • The takedown team – 16.14
  • Predator catch-up – 9.07
  • Gallery
  • Theatrical trailer

Ekstramaterialet er ganske godt, den giver ihvertfald en masse info om hvordan det hele er lavet og noget om skuespillerne der er med. Interessant er også featuretten “Predator catch-up”, der viser korte resumeer af de tre Predator film “Predator”, Predator 2” og “Predators”.

 

Konklusion:
“The Predator” er ikke en ekstraordinær actionfilm, den koger suppe på et allerede eksisterende film monster, men gør det ikke særlig intelligent. Den platte klichéagtige mandehørm emmer tykt af forgangne films storhedstid. Filmen er fyldt med uforpligtende action og selvom den er visuelt godt lavet, bliver det bare ikke forløst ordentligt.

 

Karakter:
Ekstra: 2.5/5
Filmen: 2.5/5