3.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 17.12.2018 – Min: 114

 

Covertekst:
Da et kæmpevæsen angriber et dykkerfartøj, bliver besætningen fanget dybt nede på bunden af Stillehavet. Hvis de skal reddes fra denne Megalodon – en forhistorisk 20 meter lang haj, man troede var uddød – kræver det, at en havforsker og hans team kan overliste verdens største levende rovdyr… en dræber, han har stået over for før.

 

Filmen:
Indimellem er det befriende også, at se film der ikke har de store budskaber eller andre dybsindige tanker, når bare indpakningen er interessant og medrivende, og det er netop sådan en type film “The Meg” er. Selvfølgelig er den overdrevet som en vaskeægte Hollywood basker, men den er ikke kedelig og uinteressant og historien er også plausibel, især starten udmærker sig ved at være gennemført og på sin vis troværdig med sin fortælling om undervands forskning. Jo længere den skrider frem mister den det troværdige, til gengæld bliver der en masse spænding og ender op i noget mere løssluppent med en gigantisk dræberhaj, en megalodon. Den hænger sin spænding op på frygten for hajer, hvilket ikke er nyt inden for film genren, og det klarer filmen ret godt her.

En actionfilm kræver en actionhelt, denne gang er det Jason Statham der som sædvanlig er garant for hårdtslående argumenter og “bad ass” attitude. Han er omgivet af mange gode skuespillere og filmen bærer også præg af en gennemført professionalisme, og uanset hvad der måtte menes om denne form for underholdning, er det en velfortalt film. Den spreder sig ret alsidigt med undervands forskning, redningsaktioner, hårdtslående action, katastrofer, patriotisme, drama og spænding. Filmen breder sig meget ud og heldigvis lykkes det den, at samle trådene godt så det hele hænger fint sammen.

 

Ekstra:
Chomp on this: The making of The Meg – 12.09
Creating the beast – 10.25
New Zealand Film commission – 1.53

Ekstramaterialet leverer varen og kommer fint rundt omkring filmen, uden dog at komme i dybden.

 

Konklusion:
“The Meg” er rendyrket action underholdning og samtidig velproduceret, det er en film der kan ses uden, at skulle tænke så meget over tingene. Den starter troværdigt og ender overdrevet, men i actionfilmens tegn er det heller ikke så værst.

 

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 3.5/5