4.0
Score

Hvis man har en spillekonsol eller en pc’er, ved man at det rigtige udstyr kan være et spørgsmål om liv og død i diverse spil. Man skulle ikke tro det, men et godt headset hæver markant spiloplevelsen og derfor noget man bør overveje. Samtidig er der så fordelen for omgivelserne, der slipper for støj.

Vi har kigget lidt rundt og valgte faldt på Plantronics RIG 800 LX der passer til pc og Xbox One. Grunden til det blev RIG 800 LX var dels  at de passer til Xbox som er det eneste vi har testet dem på, og så har de et anderledes design og sidst men ikke mindst de understøtter Dolby Atoms.

Opstart:
I boxen følger der en receiver til pc og Xbox. Man smider receiveren i USB stikket, der er et lille stykke kabel imellem stikket og modtageren, som gør at man har mulighed for at få den placeret for bedste modtagelse. Herefter sker der en lille opdatering på Xboxen, så er det bare at tænde på headsettet og der er forbindelse. Dog er der en installation mere der skal gennemføres, hvis man vil kun brug Dolby Atoms. Det kræver nemlig et lille program der styrer licensen og selve afkodningen. Til sidst bliver man guidet igennem hvordan ens opsætning skal være for at få Dolby Atoms ud af Xboxen. Det lyder muligvis meget omstændigt, men det hele sker enten automatisk eller via guide og vi oplevede ikke nogen problemer undervejs.

Lyden:
Der er en fantastisk lyd i headsettet, med masser af power og detaljer som giver en rigtig god oplevelse af lydbilledet i spil og film. Man sidder lidt med en fornemmelse at man kun har haft den halve lydoplevelse før man fik headsettet på. Det hele bliver så endnu vildere når spillene eller filmene understøtter Dolby Atoms, for så får man blandt andet, den der overhovedet fornemmelse som Atoms er kendt for. Det hele virker som en ekstra dimension og det er svært ikke at blive overrasket til tider, men mest af alt importeret. Heldigvis er den generelle oplevelse af headsettet helt i top, hvad enten der er Dolby Atoms eller ej. Lyden der kommer fra mikrofonen er ok, men ikke i verdensklasse, da den ikke lyder helt så klart som nogle af de dyre headset, men til prisen er det absolut en af de bedre.

Komfort:
Rig 800LX  er nogle yderst lette høretelefoner. Det skyldes blandt andet at man har lavet selve bøjlen i plastik. Det giver god komfort i forhold til vægten, men det gør ikke det samme i forhold til kvalitets indtrykket. Plantronics har også valgt en noget speciel løsning når det kommer til justering af headsettet. Man skal nemlig klikke hver kop ud for så at klikke dem i igen. Det er en fordel hvis de tre muligheder passer, men problemet er hvis ikke, eller hvis man som her i huset er en voksen og et barn der gerne skiftes til at bruge dem. Som helhed er de yderst behagelige at have på, skønt de som mange andre godt kan blive en noget varm oplevelse      

Konklusion:
Kanon headset til din Xbox One/PC og bestemt alle pengene værd. Specielt hvis lyden kommer i Dolby Atoms formatet.

Anmeldt af Keld Mølbæk