3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 13.12.18 – Min: 104

 

Covertekst:
En gruppe teenagere, der har udviklet mystiske og kraftfulde evner, erklæres farlige og sættes i varetægtsfængsel. Ruby, der er en af de stærkeste af dem, stikker af og slutter sig til en gruppe af andre undslupne teenagere. Men flokken må hurtigt indse, at de må sætte sig til modværge mod dem, der har forrådt dem – i denne spændende film fra producerne bag Stranger Things.

 

Filmen:
Filmen er en teenage fremtidsfilm i stil med “Divergent” serien, altså om nogle unge der har nogle specielle evner og bliver inddelt i grupper efter hvad de formår, her er det evner af den mere overnaturlige slags. Der er ingen tvivl om, at “The darkest  minds” der oprindeligt har været en roman, har skelet kraftigt til ovennævnte bog/film serie. Der findes ligeledes tre bøger i denne serie af forfatteren Alexandra Bracken, og filmen lægger også op til en fortsættelse, så afhængig af budget og succes, kunne der sagtens komme en fortsættelse på filmen. Slutningen er dog også af en sådan karakter, at den faktisk godt bare kunne ende her, men det må fremtiden jo vise.

Instruktøren Jennifer Yuh Nelson har forinden denne film kun instrueret animationsfilmene “Kung Fu Panda” 2 og 3, men hun kan ihvertfald noget visuelt som hun har draget med over i denne film, der på det område er rigtig vellykket. Filmen er meget teenage orienteret og har selvfølgelig også en kærlighedshistorie lagt ind i handlingen, der selvom den er væsentlig for selve handlingen ikke er synderlig interessant. Det mest interessante er synet på hvordan en gruppe børn skal overleve, at de er jaget vildt af voksne der er bange for dem på grund af deres overnaturlige evner. Her rammer filmen noget interessant der faktisk gør filmen spændende som er med til, at filmen fungerer som en god fremtidsfilm. Der lægges heller ikke fingre imellem når den viser hvordan de voksne tæver og slår børn ihjel, på den måde er det en ret barsk film, men det er også et aspekt der på sin vis gør den troværdig.

 

Ekstra:

 • Remember – A look beyond Ruby and Liam’s last kiss – 3.56
 • Deleted scene – 1.28
 • Gag reel – 3.44
 • Jennifer Yuh Nelson: Heroine at the helm – 17.24
 • Ruby: Harnessing hope – 4.54
 • Liam: A complicated relationship – 5.07
 • Chubs: Found family – 4.13
 • Zu: Awakened abilities – 5.54
 • Clancy: Crafting a possible future – 5.59
 • Feature commentary
 • Storyboard to screen comparison – 0.59
 • The power of Georgia – 5.00
 • Behind the scenes in Georgia – 2.06
 • Gallery
 • Theatrical trailer

Ekstramaterialet har en del featuretter og den mest interessante er “Jennifer Yuh Nelson”, der giver et fint indblik bag om filmen. Bortset fra det er det nogle korte og hurtigt sete featuretter.

 

Konklusion:
“The darkest minds” lægger sig i kølvandet på bl.a. “Divergent” og “Maze Runner” serierne, teenage film der handler om en dystopisk fremtid hvor det er de unge som kæmper mod de voksne. Filmen er ikke stor og pompøs, men interessant indenfor sin genre, den har mange rigtigt spændende og interessante momenter. Mange teenagere vil uden tvivl lade sig gribe af kærlighedshistorien i filmen, den er især rettet mod denne målgruppe, uden dog at være særlig interessant.

 

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 3/5