2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 15.11.18- Min: 102

 

Covertekst:
I dag vurderer han sikkerheden på skyskrabere. Men tidligere i sit liv var Will Sawyer krigssoldat og ikke mindst leder af FBIs gidselsredningsgruppe. Færdighederne fra sine tidligere beskæftigelser skal vise sig nyttige for Will, da han er på job i Kina. Det højeste og bedst sikrede bygning i verden står i flammer, og han blev anklaget for at være gerningsmanden. For at bevise sin uskyld må Will nu finde de reelle bagmænd. Men der er endnu mere på spil end hans gode ry og frihed. Hans familie er nemlig fanget i den brændende bygning. Nu er det Will mod flammerne.

 

Filmen:
Endnu en actionfilm med Dwayne Johnson (the Rock) i hovedrollen. Denne skiller sig lidt ud, da den foregår i Hong Kong, hvor the Rock spille Sawyer som skal godkende Hong Kongs højeste skyskraber. Det ender hurtigt ud i en redningsmission.

Det hele virker overdrevet, selv for the Rock, og på en eller anden måde virker det ofte som om at actionscenerne er lavet fordi man kan og ikke fordi de giver mening. Om det skyldes den kinesiske del af filmen vides ikke. Til andre tider virker det som om, man ikke helt kan lave de special effects som man prøver på.

Det hele blive hurtigt et problem, for i denne type actionfilm er det netop actionen der skal bære meget af filmen og når det ikke rigtigt virker, er det så overladt til handlingen og skuespillet. Lad det være sagt med det samme, der er ikke nogen af delene der kan klare opgaven, derfor bliver filmen en middelmådig en af slagsen.

 

Ekstra:
DELETED & EXTENDED SCENES with Commentary by Director Rawson Marshall Thurber Dwayne Johnson: Embodying a Hero
Inspiration
Opposing Forces
Friends No More
Kids in Action
Pineapple Pitch
Feature Commentary by Director Rawson Marshall Thurber

Ekstra materialet er en gang blandede bolsjer, men de fleste med en god smage i forhold til filmen.

 

Konklusion:
Skyscraper er et godt eksempel på hvad der sker når actionscenerne ikke virker efter hensigten i en actionfilm. Når handling og skuespil halter og det man står tilbage med, er en middelmådig actionfilm som selv ikke the Rock kan redde.

 

Karakter:
Ekstra: 2/5
Filmen: 2,5/5