1.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 01.11.18 – Min: 120

 

Covertekst:
Pacific Northwest. Året 1983. Outsiderne Red Miller (Nicolas Cage – Ghost Rider, Drive Angry) og Mandy Bloom (Andrea Riseborough – Birdman, Battle of the Sexes) lever et stille og fredeligt liv. Da deres fyrrenålsduftende fristed bliver brutalt ødelagt af en sekt ledet af den sadistiske Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikings, Homeland), bliver Red kastet ud på en drømmeagtig rejse fyldt med blodige hævngerninger tilsat ild.

 

Filmen:
Filmen minder mest af alt om gammeldags b-film hvor det hele gælder om, at være så mærkeligt som muligt. Handlingen udspiller sig i 80’erne, men den ligner også en film der er blevet til i 80’erne, altså noget fuldstændigt ikke-tidssvarende. Nicolas Cage har hovedrollen og på den baggrund, kunne der godt forventes lidt mere end en gang visuelt eksperimenterende b-film, for det visuelle er det filmen gerne vil slå sig på; skarpe farver, slørede billeder mm, der her skal forstås som visuelt udtryksfuld kunst.

Det er en psykedelisk rejse seeren bliver kastet ud i og med en historie der til enhver anden tid ville have været spændende, om uretfærdighed og den ensomme hævner. Hævn plottet ville have fungeret rigtig godt hvis ikke det var fordi filmen er så himmelråbende mærkelig, bl.a. ved at den onde sekt blæser i en “fløjte” og hidkalder en motorcykelbande bestående af kannibalistiske freaks, det er virkelig, virkelig bizart og surrealistisk, og det er bestemt ikke til filmens fordel.

Filmen er ubehagelig hvilket selvfølgelig er tilsigtet, det kan der slet ikke herske tvivl om, men i og med den er så ringe er det hele fuldstændig ligegyldigt. Det er fri fantasi for fuld udblæsning, uden den form for substans der skal til før det bliver til noget seværdigt. Instruktøren Panos Cosmatos har kun lavet en film tidligere, “Beyond the black rainbow”, der stilmæssigt er lige så bizar som denne.

 

Ekstra:
Behind the scenes – 22.02
Deleted scenes – 13.51

Ekstramaterialet giver lidt forklaringer på noget af det filmen vil udtrykke og fortæller lidt om de skuespillere der med og instruktøren, det er dog ikke synderlig interessant da filmen i sig selv ikke er værd at se.

 

Konklusion:
“Mandy” er en surrealistisk, psykedelisk og ekstremt mærkelig b-film, og endnu mere mærkværdigt er det, at Nicolas Cage spiller hovedrollen. Det er en film der også vil have sin egen fanskare, det til trods er det en virkelig dårlig film. Den blander stilarter og kaster sig ud i vanvittige visuelle billeder der kun gør, at filmen bliver endnu dårligere. Filmen bør kun ses hvis man har en hang til mærkelige b-film, ellers er det spild af tid.

 

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 1/5