2.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 13.09.18- Min: 89

 

Covertekst:
En grufuld forbrydelse udfordrer det komplekse forhold mellem en stædig personlig assistent og hendes chef, der er en mindre hollywoodstjerne. For at løse mysteriet må hun hele tiden holde sig ét skridt foran en beslutsom ordenshåndhæver.

 

Filmen:
Zoë Kravitz spiller den krukkede skuespillerinde “Heather Anderson”, der er træt af rampelyset og egentlig bare vil kvitte det hele. En kvinde der vant til at få hvad hun peger på og altså også få sin vilje ved ikke, at ville være en feteret Hollywoodstjerne mere. Men det går jo sjældent som præsten prædiker. Filmen lægger op til noget mystik og med et “whodunit” plot, hvor seeren skal sidde og gætte med på hvad der er sket og hvem der står bag. Filmens lydside rummer en mærkværdig 80’er agtig synthesizer/trommemaskine muzak, der lyder lidt mærkeligt i filmens sammenhæng.

Filmen er mest præget af dialoger mellem de forskellige medvirkende, og ikke med en videre spændende handling, mystikken udebliver fordi der simpelthen ikke tæft bag. Det bliver en vag handling der famler sig frem uden, at blive den spændende og interessante film den kunne være blevet. Der er ingen intensitet eller den der følelse af noget fængende, blot en handling hvor seeren tænker; “nå ja, det var vel det”. Fokus er især på samspillet mellem den let underkuede assistent, der hele tiden skal redde kastanjerne ud af ilden for den ikke altid lige sympatiske “Heather”, og det fungerer egentlig som det bedste i filmen.

 

Ekstra:
Intet ekstramateriale.

 

Konklusion:
“Gemini” vil gerne være sådan en lidt mystisk film uden at den rent faktisk er det, den bliver aldrig andet end en halvtam krimi lignende ting der ikke formår at komme hele vejen ud. Den spænding filmen burde rumme er sivet ud i sandet, og filmen opretholdes kun af samspillet mellem de to hovedpersoner, der har et fint psykologisk spil.

 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen: 2/5