3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 08.11.18 – Min: 110

 

Covertekst:
Debbie Ocean (Sandra Bullock) har udtænkt det største røveri i sin karriere. Det vil kræve de bedste på feltet, inklusive hendes tidligere kriminelle makker Lou (Cate Blanchett) og et hold specialister. Deres mål er diamanter for 150 millioner dollars, der hænger om halsen på en verdensberømt skuespillerinde (Anne Hathaway) ved årets store event, Met Gala.

 

Filmen:
“Ocean’s” trilogien fortsætter (Ocean’s eleven 2001, Ocean’s twelve 2004, Ocean’s thirteen 2007) med denne rent kvindelige udgave af en forbryderbande, med andre ord er det bare gammel vin på nye flasker. En svindler komedie i bedste Olsenbanden stil med spektakulære, opfindsomme måder at stjæle på, i dette tilfælde nogle meget kostbare diamanter. Røveriet foregår ved et stort galla event og hele setup’et omkring filmen er meget feminint, meget af det handler om mode osv, hvilket ikke er voldsomt interessant og som alligevel giver en anden dimension til genren. Filmen rummer en fuldkommen og ukritisk fascination af “Met Gala” hvor de fineste og mest berømte inviteres med, nogle vil måske sluge det råt, andre vil nok finde det lidt kvalmt.

Plottet er fint gennemtænkt og filmen fungerer indenfor sin genre, der er spænding og overraskelsesmomenter og flowet er rigtig godt. Den trækker også tråde tilbage til de tidligere film, med henvisninger til nogle af de tidligere medlemmer af Ocean’s røverbande. Der er selvfølgelig sørget for solide skuespillere der kan bære filmen oppe, med Sandra Bullock, Cate Blanchett og Anne Hathaway i spidsen. Bullock og Blanchett  som hjernerne bag røveriet leveret med en nonchalant charme, ikke nogen karakterroller men alligevel solide præstationer. Hathaway som en kliché af en ikke alt for intelligent celebrity, der her virkelig kører på de stereotype fordomme.

 

Ekstra:
Deleted scenes – 1.53
Reimagining the Met Gala – 12.47
A heist at heels – 11.35
Ocean’s team 3.0 – 13.20

De to slettede scener er ret unødvendige, men ellers er ekstramaterialet ganske godt og den sidste featurette nok den mest interessante. Det er en præsentation af de otte kvindelige skuespillere og deres karakterer. Bortset fra det er der også noget om hvordan filmen er blevet til, altså det sædvanlige ekstramateriale.

 

Konklusion:
“Ocean’s 8” fungerer godt som en efterfølger til de andre Ocean’s film, og rummer en vis fornyelse ved udelukkende, at lade medlemmerne af røverbanden være kvinder. Det er en solid film med solide skuespilpræstationer, og alligevel er det ikke en film der kommer helt op at ringe rent underholdningsmæssigt. Den er seværdig på mange områder og man bør også se den hvis man har set de tre foregående Ocean’s film. Det er en film der henvender sig mest til det kvindelige publikum, dog ikke sagt at mænd ikke kan se den også.

 

Karakter:
Ekstra: 2/5
Filmen: 3/5