3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 01.11.18- Min: 85

 

Covertekst:
Asger føler sig indespærret. Indespærret i sit nye job på alarmcentralen. Han er vant til at være på gaden som hårdkogt, handlende politimand, men er nu blevet parkeret ved telefonen på baggrund af en aktion, der tilsyneladende er gået galt. Den trivielle arbejdsdag ændrer sig dog pludselig for Asger, da han får et opkald fra en kidnappet kvinde. Med telefonen som eneste hjælpemiddel må Asger gøre alt, hvad der står i hans begrænsede magt for at opstøve den bil, som kvinden ligger i. Lidt efter lidt går det op for Asger, at denne sag er større end først antaget.

 

Filmen:
De har noget i radioen der hedder radiospil, som er et teaterstykke hvor man kun har tale og diverse lydeffekter. Det var det første jeg tænkte på,  efter at have set Den skyldige. For der er kun en scene i hele filmen, nemlig en alarmcentral hvor filmens absolutte hovedperson sidder, nemlig Asger Hold spillet af Jakob Cedergren. Asger er faktisk politibetjent, men er sat her på grund af en fejl i forbindelse med en anholdelse. Hans adfærd bærer præg at han er betjent og det giver i starten af filmen nogle lidt sjove opkald, hvor han ikke vælger den forventede løsning. Der hvor filmen for alvor tager fart,  er naturligvis da han får kontakt til en kvinde der er blevet kidnappet.

På papiret lyder det lidt kedeligt men filmen formår at være sjov og så skifte til det mere dystre og heldigvis også med et twist. Man må også sige at der er noget at leve op til for Gustav Møller, da det er hans debutfilm som instruktør.

 

Ekstra:
Ikke noget ekstra, streaming fra Blockbuster

 

Konklusion:
“Den Skyldige” viser at man sagtens kan lave en god film uden speciel effekts og masser af dyre scener. Det godt gået af instruktør Gustav Møller, at ligge ud med sådan en film i sin debut.

 

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 3/5