3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray – Release: 23.08.18 – Min: 95

 

Covertekst:
Den frække og eventyrlystne helt, Peter Kanin, der har fascineret generationer af læsere, får nu hovedrollen i sin helt egen nutidige filmkomedie med kant. I filmen laver Peter Kanin og hans familie ravage i håbet om at generobre gamle hr. Suhrs ejendom på landet og atter blive populære hos deres nabo Bea.

 

Filmen:
Filmen er en blanding af børnefilm og kærlighedsfilm med animerede dyr der spiller sammen med levende skuespillere i den virkelige verden, og kan stilmæssigt sammenlignes med Garfield filmene der var populære i 00’erne. Der er nu altid et eller andet sjovt ved at sætte de to stilarter sammen, virkelighed og animation.

Børnefilms delen er, som det er kutyme med børnefilm gennem de sidste årtier, fyldt med humor og i denne film er det mest fald-på-halen komik der benyttes. Kærligheds delen er med til at  legitimere, at de voksne og måske især mødrene også ser filmen sammen med børnene. Kærlighedshistorien er dog lidt aparte og gør ikke noget specielt for filmen, den er kilden til en del af humoren og handlingen, men synderlig troværdig er den nu ikke.

Rose Byrne der spiller “Bea” har dog en charmerende naivitet der fungerer godt, til den dyreelskende nabo til kaninerne. At selve kærlighedshistorien både er banal og sentimental, er der ikke så meget at gøre ved. Filmen som helhed har en solid historie der hænger godt sammen, den er meget børnevenlig og letfordøjelig i sit eventyrunivers, hvor nabokrigen skaber mange morsomme scener der holder filmen i gang.

 

Ekstra:

  • Shake your cotton-tail dance along – 2.36
  • Peter Rabbit mischief in the making – 7.25
  • Previews
  • Mini Movie! – 3.55

Ekstramaterialet har ikke meget at byde på, filmen (Mini Movie) handler om en af Peter Kanins søstre, Flopsy, og er en ok lille film. Ellers er det hurtigt set igennem og ikke særlig interessant.

 

Konklusion:
“Peter Kanin” er en børnefilm der måske godt kan virke lidt gammeldags i sin opbygning og det visuelle. Det er ingen tvivl om at filmen vil gøre lykke hos mange af de mindre seere, men de voksne vil måske finde filmen knapt så underholdende, den indlagte voksen historie, den om de to naboer der forelsker sig i hinanden virker ikke særlig overbevisende. Filmen er seværdig på mange områder, men det er heller ikke en af de allerbedste børnefilm der er lavet.

 

Karakter:
Ekstra: 1/5
Filmen: 3/5