3.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 12.07.18 – Min: 100

 

Covertekst:
Max (Jason Bateman) og Annie (Rachel McAdams) får en overraskelse på deres ugentlige spilaften, da det viser sig, at Max’ bror (Kyle Chandler) har arrangeret en fest med et mordmysterium, der tager en uventet drejning.

 

Filmen:
Indimellem kommer der krimikomedier som bare er rigtig sjove, “Game night” hører til en af dem. Krimiplottet får ikke for lidt og det et af de mere overdrevne slags, så det  netop også er en form for komik, at den overdriver en masse. Det er dog replikkerne i denne film der er det virkelig morsomme, de leveres rapt og overraskende så det er svært ikke at grine af. Der er mange sjove scener i filmen, men de er for det meste sjove i kraft af opfindsomheden i replikføringen. Krimiplottet er også forholdsvis opfindsomt, men uden den store dybde, historien fungerer nu alligevel fint og holder sig på et godt og underholdende niveau.

Filmen er ikke ubetinget morsom, der er også en del klichéer og floskler der ikke gør noget godt for filmen. Her skinner det klart igennem, at det er en amerikansk Hollywood produktion med alt hvad dertil hører, altså lidt for meget af det hele. Handlingsmæssigt kommer den omkring barnløshed og en gang snøftende brødre bonding, emner der virker totalt malplaceret i en komedie. Heldigvis er disse “fejl” ikke så mange, så de er til at leve med, men de er temmelig iøjnefaldende når de er der.

 

Ekstra:
An unforgettable evening: Making Game night – 3.48
Gag reel – 6.48

Første featurette består af lynhurtige interviews og klip, og af uransagelige årsager er featuretten med fraklip længere end featuretten der handler om hvordan filmen er blevet til!

 

Konklusion:
“Game night” er en rigtig sjov krimikomedie der kan sætte gang i lattermusklerne, men også en film der ikke er helstøbt, en film med nogle skønhedsfejl i den ameriaknske forlorenheds navn. Disse kan man godt se bort fra og alligevel nyde filmen for sine virkelig sjove dialoger.

 

Karakter:
Ekstra: 0.5/5
Filmen: 3.5/5