5.0
Score

Platform: Xbox One, PC Udgivelse: 02-10-18

Microsoft har to virkelig store eksklusiv titler når det kommer til  race spil. Den seriøse hedder Forza Motorsport, hvor vi er nået til nummer 7 i rækken og den bliver stadig kun bedre og bedre. Den anden hedder Forza Horizon, dette er helt sikkert den mindst seriøse når det handler om at komme tæt på virkeligheden. Der er heller ikke tale om racerbaner, men et landskab hvor man selv finder den næste udfordring, som typisk er en eller anden form for gaderace. Disse gaderæs giver alle point og penge, som man kan bruge i forbindelse med Horizon festivalen, som det hele er bundet op på.Til gengæld er det absolut det sjoveste og den mest overdrevet spil, og nu er vi kommet til nummer 4, men kan der virkelig stadig være turbo på underholdningen.

Forza Horizon 4 er et meget frit race spil, hvor meget race foregår på almindelige veje og en hel del offroad. Af samme grund har omgivelserne meget at sige på oplevelsen, sidst foregik det i Australien. Denne gang er turen kommet til England. I første omgang lyder det en anelse kedeligt, men det finder man hurtigt ud af det bestemt ikke er. For hvor Australien var forholdsvis fladt og meget sand osv., er England en masse små veje der bugter sig ind i landskabet og de er bestemt ikke altid lige nemme at mestre. Det bliver bestemt ikke nemmere når man bevæger sig op i det Engelske højland, eller ind i en våd skov.

 

En anden vigtig faktor for selve køreoplevelsen er, at man har indbygget årstiderne, så fordi man mestrer en udfordring om sommeren, er det bestemt ikke sikkert den er lige så nem i regn og sjap om efteråret, eller endnu værre i is og sne om vinteren. Det er et genialt træk Playground har lavet her, for det giver virkelig noget til underholdningen og forlænger spillets levetid.

Det der gør Forza Horizon til noget helt specielt, er den store frihed der er gemt i Horizon festival konceptet som spillet er bygget op omkring. Som deltager i festivalen skal man deltage i diverse race rundt om i festivalen og man vælger helt selv hvad man vil satse på, så er man ikke så god til eksempelvis offroad, ja så kan man undgå det. Der er virkelig alle de typer race man kan forestille sig og helt sikkert også en del man ikke have forestillet sig, som f.eks race mod bombefly, eller hovercraft.

 

Når man vinder bygger man stille og roligt sin karriere op, mens man stiger i graderne og blandt andet får adgang til nye biler og nye løb. Hvis man skulle være mere til multiplayer er det muligt helt op til 12 på en gang og man kan også oprette klubber hvor man kører sammen og der er op til 450 biler at vælge imellem og flere kommer til bla. er der i forbindelse med udgivelsen kommet James Bond biler.

Grafikken og detaljegraden stiger spil for spil i serien Horizon, der er ikke så meget andet at sige, end at der ikke er meget at pege fingre af, for det er lavet til perfektion.

 

Lyden kan vel deles i to. Det der kommer fra bilerne og det der kommer fra bilernes radio. Bil lyden sidder lige i skabet og man er ikke i tvivl om, om der er power under motorhjelmen eller ej. På bilens radio kan man vælge imellem 3 kanaler, der har hver sin musikstil og det er perfekt race musik det meste af det.

 

Konklusion:
Forza Horizon 4 er ikke det mest seriøse spil hvis man holder det op mod den virkelige verden, men det er helt sikkert det sjoveste og der er masser af spændende udfordringer at gå i gang med. Ejer man en Xbox eller Pc og kan lide race er det bestemt et “must”.

Karakter:
ud af 5

 

Anmeldt på Xbox One af Keld Mølbæk