2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray – Release: 06.09.18 – Min: 83

 

Covertekst:
Reilly spiller Cathy, en iværksætter, der står over for at skulle åbne sin nye forretning, da hun bliver overfaldet, kidnappet og låst inde i et lokale på 10 x 10. Det bliver endnu mere kompliceret, da hendes mystiske overfaldsmand (Luke Evans) kun forlanger én ting af hende. Hendes navn. Efterhånden som mysteriet vokser, bliver det tydeligt, at Cathy ved mere, end hun vil røbe, og at hun måske ikke er det sande offer.

 

Filmen:
Der er næsten tale om en kortfilm, “10×10” varer 1 time og 23 minutter inklusive fortekster og rulletekster, så der er ikke meget at gøre godt med. Længden på selve filmen er nu meget passende når alt kommer til alt, for den er ikke voldsomt spændende selvom det er en thriller. I store træk handler det om en kvinde der bliver kidnappet og spærret inde i et rum, dog med et lille tvist da filmen nærmer sig slutningen, så den lige tager de sidste krampetrækninger og ikke bliver helt kedelig. Det psykologiske spil der foregår i filmen er ellers fint nok, og alligevel er det som om den ikke når det helt store spændingsniveau.

Filmen bygger bl.a. den psykologiske spænding på klaustrofobien, en faktor der sagtens kan have en god effekt, men ikke formår det her. Det er fx set meget mere effektfuldt i filmen “Room” fra 2015. Nok er der et tvist i handlingen der fungerer fint, men der er også noget lidt irriterende over “Cathys” handlingsmønster, der er op til flere gange hvor hun har muligheden for, at uskadeliggøre eller ligefrem dræbe sin kidnapper uden hun gør noget ved det. I det hele taget er det en thriller med en del mangler, og den spænding der burde være til stede dukker kun sjældent op.

 

Ekstra:
Intet ekstramateriale.

 

Konklusion:
“10×10” er en thriller der ikke lever helt op til sin genre, på trods af fint skuespil og en handling med et tvist, dermed bliver forventningerne ikke helt indfriet. Det er en okay lille film og den er heller ikke decideret dårlig, men man skal på den anden side heller ikke forvente sig det helt store.

 

Karakter:
Ekstra: 0/5
Filmen: 2.5/5