Platform: Xbox One, PS4, PC  Udgivelse: 14-09-18

Lara Croft filmene begyndte i 2001, men de er faktisk skabt ud fra spillene der startede op i 1996 og siden har begge dele kørt lidt on/off og er flere gang blevet erklæret døde for så at genopstå med nye folk bag. I år er der således kommet både en film og dette spil. Vi kigger i denne anmeldelse nærmer på spillet.

Spillets handling kort er, at Lara Croft begår en kæmpe fejl da hun tager en hellig kniv, desværre for hende og resten af verden sætte det gang i alverdens ulykker. Resten af spillet skal man så finde den eneste genstand der kan stoppe jordens undergang. Det er bestemt noget af et eventyr der åbner sig og der er garanti for både grå hår og adrenalin kick.

Shadow of the Tomb Raider er et Action Adventure spil og det skal tages meget bogstaveligt, for det veksler meget mellem eventyr gåder, opgaver hvor man skal læse skrifter på diverse statuer osv., for så at skubbe rundt på nogle sten og træstammer for at komme videre. Finde vigtige spor eller finde det der skal bruges senere. Det næste øjeblik er det så en hæsblæsende actionscene, hvor man skal kæmpe mod skurke, rovdyr eller en Tsunami der fosser gennem en by og man skal prøve at holde sig i live.

Samtidig er der, næsten som titlen indikerer, tale om en af de mørkeste spil i Tomb Raider serien. Det mærker man hele tiden i historiefortællingen og gameplay. Det er ikke noget der gør spilleoplevelse dårligere, tværtimod næsten for på en eller anden måde bliver det hele mere intens som “mørket” kommer frem i spillet.

Det virker som helhed rigtigt godt og man føler sig rigtig godt underholdt det meste af vejen. Det skyldes ikke mindst at forholdet mellem eventyr og action er så godt afstemt, så man bliver godt udfordret på begge parameter uden det blive for meget.

Shadow of the Tomb Raider er en kanon titel hvis man er til action/eventyr er det her bestemt en titel man bør eje og der er gemt rigtig mange timer i spillet, så det er bare at lade eventyret begynder.

Karakter

Grafik: 4/5
Lyd: 4/5
Gameplay 4.5/5

Anmeldt på Xbox One
Anmeldt af Keld Mølbæk