3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 19.07.18 – Min: 101

 

Covertekst:
Efter den blinde pianist Sofia hører en kamp, som resulterer i naboen Veroniques død, møder hun Veroniques far, Zoran Radic, en serbisk forretningsmand og påstået krigsforbryder. Sofia, der er blind over for sandheden og risikerer sit liv i jagten på svar, bliver kastet ind i en lyssky underverden, men hemmeligheder fra fortiden afslører hendes dagsorden. Den medrivende thriller In Darkness er skrevet og instrueret af Anthony Byrne og skrevet af Natalie Dormer, som spiller fortryllende i hovedrollen, og tæller derudover Jan Bijvoet, Ed Skrein, Emily Ratajkowski og Joely Richardson.

 

Filmen:
En psykologisk thriller der har nogle af “film noir” genrens egenskaber, uden helt at være det, men elementer af kynisme, dysterhed og en femme fatale er nogle af de elementer der leder tanken hen på netop den genre. Der ligger også noget virkelig effektfuldt i, at hovedpersonen er blind, som skaber en intensitet i filmens handling. Samtidig anes det også, at der er noget mere der ligger og lurer under overfladen, og med rette. Filmen har et godt plot og med flere uventede drejninger er det med til, at filmen bliver en ganske seværdig thriller.

Der er desværre også dele af handlingen der virker ulogiske, fx hvorfor går en blind kvinde gennem et skummelt kvarter midt om natten? Det er selvfølgelig fordi hun skal reddes af en af mand, så filmen kan tage den helt rigtige drejning! Der er et par stykker af disse oplevelser hvor seeren tænker; hvorfor? Samtidig mister den også momentum undervejs, den taber simpelthen pusten og bliver en anelse for kedelig, og det til trods for det i bund grund ellers er en spændende film.

Filmens helt store plus er Natalie Dormer (The Hunger Games: Mockingjay og Game of Thrones), som også har været med til at skrive manuskript til filmen, hendes første iøvrigt. Hun har hovedrollen som den blinde kvinde der drages ind i et mysterium og i en kriminel underverden. Hun er skrøbeligt indtagende og denne sårbarhed klæder hendes rolle virkelig godt, hun er i den grad overbevisende som filmens heltinde på en meget charmerende måde.

 

Ekstra:

  • Interview Anthony Byrne – 7.32
  • Interview Natalie Dormer – 16.21
  • Interview Ed Skrein – 10.45
  • Interview Emily Ratajkowski – 6.37
  • Interview Neil Maskell – 3.26
  • Interview Jan Bijvoet – 5.11
  • Interview Adam Morane-Griffiths – 7.59
  • Interview Josh Varney – 7.03

Ekstramaterialet består af en masse interviews med de forskellige personer der er med i, eller har noget med filmen at gøre, og helt befriende uden klip fra selve filmen. Det er kun interviewene man ser, men det er også lidt for langt fordi der er mange interviews man skal igennem.

 

Konklusion:
“In darkness” er en spændende thriller med dystre undertoner, den har et godt plot med overraskelser undervejs, men også en periode hvor spændingen ikke er så udpræget. Den skiller sig ikke ud fra andre thrillers, men det har en god og til tider nervepirrende effekt, at filmens hovedperson er blind. En absolut seværdig thriller den indenfor sin genre klarer sig godt.

 

Karakter:
Ekstra: 2/5
Filmen: 3/5