4.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 10.05.18 – Min: 108

 

Covertekst:
Da Ferdinand fejlagtigt regnes for farlig, tvinges han ud i tyrefægtning. For at komme hjem igen samler han en lille flok til et eventyr, som viser, at man aldrig skal skue tyren på hornene.

 

Filmen:
Filmens umiddelbare handling er noget så barskt og usympatisk som tyrefægtning, en usmagelig spansk tradition, men ved nærmere øjesyn er det også en film det er rørende med sin fortælling om en tyr der netop ikke vil slås. Omstændighederne gør dog, at Ferdinand ikke kan undgå, at ende i arenaen og uden at afsløre for meget – det er jo en børnefilm – ender filmen selvfølgelig godt. Blue Sky Studios er et af de etablerede animations selskaber med titler som “Ice Age” og “Rio” på bagen, så det er med garanti en kvalitetsfilm der her leveres.

Filmen bygger på karakteren “Ferdinand” fra Disneys korte tegnefilms klassiker fra 1938, om en blomster- og fredselskende tyr. Dele af handlingen trækker også paralleller til den gamle tegnefilm, omend denne er udbygget med halvanden time ekstra, altså en mere udførlig historie om den elskelige tyr. Der er lagt en sød historie ind om en lille pige der finder Ferdinand som kalv og bliver hans bedste ven, den del af historien fungerer rigtig godt og gør, at udover filmen er sød og sjov også har noget trist i sig undervejs.

Der er dog også andre mindre interessante små handlinger lagt ind i filmen, bl.a. hestene og tyrene der danser i en konkurrence mod hinanden, der virker mærkeligt malplaceret. Hestene er nu ellers et at de gode komiske indslag, tilsammen med de tre pindsvin, og komik må der givetvis være i en børnefilm. Men det er samtidig også rent ekstra fyld i filmens egentlig handling om Ferdinand, og på en måde også uvæsentligt.

 

Ekstra:

 • Ferdinand’s guide to healthy living with John Cena – 3.09
 • A goat’s guide to life – 3.09
 • Ferdinand’s team supreme – 3.45
 • Spain through Ferdinand’s eyes – 1.50
 • Confessions of a bull-loving horse – 3.22
 • Creating the land of Ferdinand – 5.49
 • Anatomy of a scene: The bull run – 4.03
 • Learn to dance with Ferdinand – 7.46
 • Ferdinand’s do-it-yourself flower garden – 6.49
 • “Home” music vide0 – 3.14
 • Creating a remarka-bull song – 3.51
 • Art of Ferdinand gallery
 • Theatrical trailer

Mange korte featuretter gør dette ektramateriale samlet set ret fyldestgørende. Mange af featuretterne henvender sig til børn og er humoristiske små “dokumentarfilm” om dyrene. Der er også featuretter der går bag om filmen og endda en enkelt reklame for Spanien som turistmål.

 

Konklusion:
“Ferdinand” er en kvalitets børnefilm, sådan er det som regel altid når der er tale om de etablerede animations selskabers udgivelser. Den er dramatisk spændende og har en sjov humor, endda med noget lidt sørgmodigt over sig, uden at kamme over, og selvfølgelig med en lykkelig slutning. God gedigen børnefilm der kan ses af hele familien.

 

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 4/5