3.0
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 070618 – Min: 127

 

Covertekst:
Under en pragtfuld sommer i Italien i 1980 oplever Elio og Oliver den berusende skønhed ved det spirende begær, som vil ændre deres liv for altid.

 

Filmen:
Filmen vandt Oscar ® for bedste manuskript baseret på en bog, og er en italiensk sommer-charmerende kærlighedsfilm. Filmen er egentlig den tredje i “Desire” trilogien af den italienske instruktør Luca Guadagnino. Hvordan de andre to er, skal her ladet være usagt, men det er en film der handler om begær, om en teeangedreng og en voksen mand, altså en homoseksuel kærlighedshistorie.

Filmen hører under kategorien af de mere intellektuelle film, film om kultur og historie, deraf nok de gode anmeldelser og Oscar ® nomineringerne (3 stk.), mest af alt er det dog en kærlighedsfilm. Det er den gængse historie om en voksen der forfører en teenager, eller omvendt, normalvis er det jo bare to af modsatte køn, her er det historien et homoseksuelt forhold. Selvom kærligheden og begæret ikke behøver, at tilhøre det heteroseksuelle alene, er det en handling der godt kan være svær at sætte sig ind i. Det til trods er det uden tvivl en velskabt film, den er lavet med passion og troværdighed, den er sober og fortæller perfekt historien om en teenager og om, at være splittet i sin seksualitet.

Tempoet er adstadigt og der er intet forhastet i filmen, det giver filmen tid til, at bundfælde sig undervejs, den let sløve sommerferiestemning er filmet i et idyllisk italiensk landskab. En sjov detalje på filmens lydside hvor musikken lægger en fin stemning under handlingen, som så pludselig afbrydes mens handlingen fortsætter upåagtet, at musikken er stoppet.

Ekstra:
Commentary with Timothée Chalamet and Michael Stuhlbarg
Snapshots of Italy: The making of Call me by your name – 10.45
In conversation with Armie Hammer, m.fl. – 25.10
“Mystery of love” by Sufjan Stevens – 4.09
Theatrical trailer
Previews

Ekstramaterialet er, hvis man skal vide lidt om filmen, de to featuretter “Snapshots” og “Conversation”, dem der giver noget ekstra til de seerer der finder filmen fascinerende. Her fortæller skuespillere m.fl. om hvordan det har været at lave filmen og om idéerne bag.

 

Konklusion:
“Call me by your name” er en utraditionel kærlighedsfilm idet den handler om homoseksualitet, der er selvfølgelig set før, men det sker ikke så tit. Filmen er flot lavet og den emmer af italiensk sommeridyl, der er noget poetisk over den. Samtidig er det også en meget lineær og udramatisk handling, filmen lever først fremmest på sin indfangelse af stemningen af kultur, sommer og forelskelse.

 

Karakter:
Ekstra: 1.5/5
Filmen: 3/5