2.5
Score

Format: DVD, Blu-ray, Streaming – Release: 22.02.18 – Min: 163

 

Covertekst:
En ny blade runner (Ryan Gosling) afslører en hemmelighed, der potentielt kan kaste resterne af samfundet ud i kaos. Hemmeligheden bringer ham på sporet af Rick Deckard (Harrison Ford), som har været forsvundet i 30 år.

 

Filmen:
Kultfilmen “Blade Runner” fra 1982 foregik i en fjern fremtid anno 2019, da vi nu nærmer os det årstal kommer så her den nye “Blade Runner” film der som titlen viser, foregår i 2049. Det er endnu en film med spektakulære fremtidsvisioner, selvom den første films visioner ikke stemmer helt overens med hvordan verden egentlig ser ud idag. Det kan da være, at den nyeste version rammer lidt tættere på en sandfærdig fremtidsvision, men det må vi vente ca 30 år med at se.

Der er ingen tvivl om at filmen gør alt hvad den kan for at følge i sporene efter den første film, og gør sig mange bestræbelser på at skabe en ny kultfilm. Den har klart visioner om det helt store, og det visuelle er da også i en klasse for sig, hvor lys og skygge kontrasterne er en stor del af billedet. Alt er high-tech og den idérigdom der ligger bag er ret fascinerende, der er en god troværdighed i de fremtidsvisioner filmen viser og det er gennemført.

Til gengæld emmer filmen af anti action og dialog frie sekvenser, fordi den netop lader det visuelle tale. Handlingen er mysterie-agtig, der er noget Goslings hovedperson skal fínde ud af, og det gælder om at følge godt med hvis ikke det skal blive for forvirrende. Det er som om filmen er fragmenteret i sin fortællestil, der viser lidt her og viser lidt der, problemet er at den gør det meget langsomt, det bliver en lang, lang film og desværre også med en handling der jævnt kedelig.

 

Ekstra:
Designing the world of Blade Runner 2049 – 21.55
Prologues – 28.06
Blade Runner 101 – 11.22

Ekstramaterialet byder på en grundig gennemgang af hvordan den visuelle del af filmen er blevet til, og 3 animationsfilm om tiden mellem 2019 til 2049 i Blade Runner universet. Interssante featuretter det giver seeren et spændende supplement til filmen, hvis man synes den er god.

 

Konklusion:
“Blade Runner 2049” er en efterfølger til første film og lægger sig i det samme visionære fremtidsspor som filmen fra 1982, og det er netop det visuelle der er filmens force. Man skal være indstillet på, at alt er meget high tech og fantasifuldt lavet, men også at selve handlingen er ekstrem langsom. Det er ikke fordi det er en dårlig film, men selve handling og tempo kommer aldrig over det jævne.

 

Karakter:
Ekstra: 3/5
Filmen: 2.5/5